La nord-catalana Angélique Duchemin, campiona del món de boxa

1 minut de lectura

C_YnpgKXUAEyxzt

Des d’aquest cap de setmana Tuïr compta amb una campiona del món. La localitat del Rosselló ha vist com la impecable trajectòria d’Angélique Duchemin feia un nou salt de qualitat per endur-se el títol mundial absolut de la categoria del pes ploma. És el catorzè triomf de la boxejadora nord-catalana, que manté d’aquesta manera una estadística impressionant des del seu debut com a professional a finals de 2012: 14 victòries i 0 derrotes. Duchemin continua invicte i el seu palmarès no deixa d’engreixar-se.

El divendres 12 de maig a la nit tenia la vetllada més important de la seva carrera. Era la primera vegada que disputava un combat per proclamar-se campiona del món, en una categoria vacant en què ningú podia defensar el títol. Duchemin va haver de fer un esforç suplementari, ja que normalment competeix en súper ploma (-59kg) i aquest cop es jugava el ceptre mundial en el pes ploma (-57,2kg). Al ring, una rival francesa, Ericka Rousseau, campiona de França el 2014 i que va acabar encaixant la segona derrota de la seva carrera.

Un triomf inapel·lable

Davant un pavelló de Royan ple a vessar, amb 15.000 espectadors àvids de presenciar un bon combat, Duchemin va saber marcar el ritme i exhibir el seu talent ofensiu sense paliatius. Després dels 10 assalts, unanimitat entre els jutges (98-92, 98-92, 96-94) i triomf per a la cara més coneguda del Boxing Club de Tuïr, presidit per la seva mare Gina des del 2009. Angélique, la segona més petita de set germans, ha rebut el màxim guardó possible amb 25 anys. El passat mes d’abril va defensar amb èxit la seva corona europea del pes súper ploma, on ja és bicampiona sense que ningú hagi aconseguit trobar-li el seu punt feble.

17626499_2278084009082950_8330343735348230900_n
Duchemin en acció a principis d’abril, minuts abans de retenir el títol de campiona d’Europa

Com és habitual, Duchemin va celebrar l’èxit onejant la senyera catalana. Ella és la millor exponent del bon estat de salut de la boxa a la Catalunya Nord, que també compta amb altres púgils prometedors com Mickaël Diallo, el bombarder català de Perpinyà.