Mor Angélique Duchemin, la boxejadora de Tuïr

1 minut de lectura

Aquest dimarts 29 d’agost ha mort Angélique Duchemin als 26 anys a l’hospital de Perpinyà. La boxejadora nord-catalana ostentava el títol de campiona del món de pes ploma des del passat mes de maig.

12821531_2004098679814819_5706433091884649438_n

El Rosselló està de dol. Angélique Duchemin ha mort el darrer dimarts d’agost al matí després de patir un atac de cor durant un entrenament al Boxing Club de Tuïr aquest dilluns al vespre. Tot i que ràpidament va rebre un massatge cardíac, va ser traslladada en estat crític a l’hospital de Perpinyà, on la boxejadora va perdre la vida. La causa de la mort la determinarà una autòpsia, tot i que els primers indicis apunten a una embòlia pulmonar.

La seva mort és un cop molt dur per a la petita localitat nord-catalana, per a la boxa i per a l’esport del nostre país. D’aquí a un mes i mig Duchemin havia de disputar un combat a Montpeller per defensar el títol del món assolit el passat 12 de maig en la categoria del pes ploma (-57,2 kg) davant la francesa Rousseau. Aquella victòria ha estat la més important de la seva carrera, en què també brillen el títol que l’acreditava com a campiona de França i, especialment, les dos victòries al campionat d’Europa (en aquest cas en pes súper ploma), la darrera d’elles assolida el passat mes d’abril.

Aquest 2017 Angélique Duchemin estava completant la millor temporada de la seva carrera, que tanca sobtadament amb un impecable registre com a professional: 14 victòries i cap derrota. La seva família ha estat un dels puntals de la boxa al nostre país. El seu pare Joël, mort després de patir un infart el 2013, va completar una digna carrera als rings. La seva mare Gina presideix el Boxing Club de Tuïr des de 2009. Diversos esportistes nord-catalans i boxejadors d’arreu del món han expressat la seva consternació a través de les xarxes socials. Entre ells, el responsable d’organitzar la vetllada pel títol mundial del proper mes d’octubre, Brahim Asloum.