Melania Sorroche revalida el títol de campiona d’Europa de boxa

1 minut de lectura
Un any després de guanyar el títol europeu del pes gall la manresana ha competit a casa en un combat que ha acabat per la via ràpida

Amb quinze victòries (3 KO) i només dues derrotes al seu historial, la bagenca Melania Sorroche s’ha convertit en una de les millors púgils del nostre país en el darrer lustre. Fa tot just un any la seva puixança al ring la va portar a reclamar un combat pel títol EBU del pes gall que es va acabar celebrant a Castellbisbal i en què va sortir com a vencedora davant la canària Davinia Pérez. Aquell dia la batalla va ser intensa i Sorroche va anar de menys a més fins a rematar la victòria en un darrer assalt memorable.

Era el segon intent de la boxejadora catalana després que a finals de 2017 intentés endur-se el cinturó davant la gal·lesa Ashley Grace en un combat polèmic que en un primer moment va tenir com a resultat la victòria de Sorroche però que finalment es va declarar com a nul.

Lluny de la seva fase d’aspirant, Sorroche tenia aquest cap de setmana una oportunitat a casa per retenir el cinturó europeu. En una vetllada organitzada pel Boxgym Manresa al Pavelló Poliesportiu del Pujolet davant prop de 400 persones, l’amfitriona va demostrar una ambició desmesurada cap a la victòria i el combat va acabar en un tres i no res. La “Chony” va necessitar només dos minuts al ring després d’un any sense competir per tornar a proclamar-se campiona d’Europa del pes gall.

Melania Sorroche i la georgiana Gulukhia durant el pesatge previ al combat / M. Sorroche

Davant seu hi havia Nino Gulukhia, una boxejadora georgiana que va veure com l’àrbitre aturava el combat abans d’acabar fins i tot el primer assalt davant l’evident superioritat de la catalana.

Sorroche ocupa actualment el lloc número 10 del rànquing mundial i aquesta primavera tornarà a disputar un combat a Barcelona abans d’afrontar una nova defensa del títol europeu a finals d’any. Si és capaç d’endur-se el triomf en aquestes batalles podria comptar amb una nova oportunitat per lluitar per un títol mundial. L’any 2016, en plena eclosió, va disputar un combat a Veneçuela contra Mayerlin Rivas i va tornar a casa amb derrota i sense cinturó.