Berta Ferreras i Pau Ribes defensen la sincronitzada a la World Trophy de Keqiao

1 minut de lectura

La sincronitzada catalana torna a l’escena i ho farà per la porta gran a la World Trophy de Keqiao (Xina) que de l’11 al 13 de desembre acollirà una competició on els nostres màxims exponents seran Berta Farreras (CN Kallípolis / 97) i Pau Ribes (CN Granollers).

El de Dosrius torna a l’escena internacional després del debut al Mundial de Kazan amb Gemma Mengual, amb la que va aconseguir una meritòria cinquena posició en una modalitat en què els jutges donen més valor a l’apartat artístic i de posada en escena que al tècnic. Aquesta vegada canvia de parella i actuarà amb la mataronina Berta Farreras, medalla de plata al solo de natació sincronitzat dels Jocs Europeus de Bakú que també actuarà en aquesta modalitat a la Xina.

Farreras està cridada a ser un dels referents en la sincronitzada els propers anys. Amb ells hi serà l’entrenadora Anna Vives, que ja va dirigir al duo mixt que va formar en Pau amb la Gemma aquest últim estiu en aigües russes.

Els tres catalans que seran a la World Trophy
Ferreras, Vives i Ribes, els tres catalans que seran a la World Trophy

Com ja vam explicar a la Fosbury 12, la natació sincronitzada masculina, que es practica oficialment en el format mixte, és una modalitat que ja fa anys que es practica però que ara està agafant reconeixement social.

Creat el 2006 oper la FINA, la World Trophy reuneix de vuit a dotze equips de les nacions més fortes en l’esport cada any. i que ja han acollit en altres ocasions Moscou, Rio de Janeiro, Madrid, Montreal, Pequín i Ciutat de Mèxic.