Sonja Petrovic, l'aposta gironina per l'Eurolliga

Girona vol tornar a l’Eurolliga per la porta gran: Fitxa a Sonja Petrovic

2 minuts de lectura
La temporada es va acabar de la millor manera possible, amb el títol de lliga a la butxaca i la classificació per a l’Eurolliga femenina, però el conjunt gironí de l’Spar CityLift Uni Girona no s’ha adormit en la celebració del títol i ha començat a planificar amb empenta la propera temporada on, l’objectiu principal, serà aconseguir un bon paper a la competició continental.

Renovar la columna vertebral

Abans d’acabar la temporada, la direcció esportiva es va assegurar la continuïtat una temporada més de les veteranes –i fonamentals en la consecució del títol- Laia Palau i Núria Martínez.

Unes renovacions a les que es van sumar, posteriorment, Nadia Colhado i Helena Oma, posant la primera pedra del projecte esportiu de la temporada 2019-20.

I tan important com la plantilla és l’staff tècnic. Així doncs, el seu entrenador, Èric Surís, va renovar per un altre temporada amb l’Spar CityLift.

Èric Surís seguirà al capdavant del conjunt gironí. Foto: Eddy Kelele

Assegurar-se la participació a l’Eurolliga

Al món del bàsquet femení, hom sap que tan important com aconseguir els èxits esportius és trobar suport econòmic. La viabilitat de l’equip en la competició domèstica i l’elit europea per assumir les noves despeses que suposa aquesta empresa.

I a Girona, aquest cop sí, han aconseguit el suport ràpidament i, així, assumir els reptes esportius que suposa la participació en la nova edició de l’Eurolliga femenina.

Augmentar el nivell competitiu de la plantilla

Ha arribat el moment de reforçar el planter de l’equip, i els fitxatges no s’han fet esperar a Girona. Primer va ser el torn de María Gallego. L’aler-pivot gallega de 22 anys, arriba procedent del potent Wisla Cracow polonès per reforçar el joc interior. La jugadora va explotar a l’Uni Ferrol abans d’iniciar la seva aventura a Polònia.

Però la cirereta del pastís encara havia d’arribar, i aquest dimarts s’ha anunciat la contractació de la súper-estrella sèrbia Sonja Petrovic.

Es tracta d’una aler de 30 anys, que arriba procedent del Dinamo de Kursk –i que juga a les Phoenix Mercury durant la temporada WNBA- i que va ser MVP de la competició al 2018. Campiona de la competició en tres ocasions, la sèrbia aportarà un salt de la qualitat en una plantilla de ja molta qualitat.

A més a més, aquesta no serà la seva primera experiència a la lliga espanyola, doncs quan tenia 17 anys va fitxar per l’extint UB Barça, on va aconseguir la nominació a millor jugador jove de l’Eurolliga femenina. La temporada passada, amb el conjunt rus, va aconseguir 12 punts i gairebé 5 rebots per partit.

Sonja Petrovic, la nova estrella de l’Spar CityLift Girona

Mantenir el suport de l’afició

L’afició del conjunt gironí va tenir un paper clau en la consecució del títol de lliga i res fa pensar que no estarà al peu del canó la propera temporada, però si encara es pot augmentar, doncs millor.

Per això, l’Uni Girona ja ha llençat el seu nou espot de campanya per renovar i captar nous abonaments per la propera temporada. Una temporada que es preveu excitant.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!