Un projecte faraònic pel Palau Blaugrana

3 minuts de lectura
Quan fa un any i mig va arribar Svestislav Pesic al comandament de la secció de bàsquet del Futbol Club Barcelona res feia pensar el canvi que, poc a poc, faria un equip que semblava completament sense rumb i condemnat a vagar per la mediocritat.

El títol sorpresa de la Copa del Rei, a la setmana de ser entrenador ja feia preveure que alguna cosa estava canviant. En tot cas, no suficient com per acabar de competir pels títols grossos, doncs a la lliga i l’Eurolliga, el títol va quedar ben lluny.

Aquesta última temporada, l’equip encara va millorar més, novament a les ordres d’Svetislav. Aconseguir, novament, el títol de Copa, estar a punt d’accedir a la Final Four de l’Eurolliga i caure a la final de l’ACB davant el Real Madrid.

Tomic aixeca la Copa del Rei // @FCBBasket

De fet, just en caure a la final, Pesic ja va deixar clares les intencions de la junta de renovar-lo per a dues temporades, just coincidint amb el final del seu mandat a les eleccions. Els 71 anys que tindrà en aquell moment, sembla que no han estat un impediment pel club, i Pesic acabaria acceptant la renovació.

Renovació de la columna vertebral

El final de l’ACB va acabar amb uns playoffs espectaculars del base de l’equip, el francès Thomas Heurtel. Circumstància que sembla va ser definitiva a l’hora de renovar-li el contracte, situant-lo al nivell dels més ben pagats del continent.

Heurtel celebra el segon títol de Copa del Rei amb el club / FCBarcelona.cat

Però no només ell, durant aquestes setmanes també s’ha renovat a Víctor Claver. L’autèntic Mr. Intangibles de l’equip. El valencià ha millorat molt el seu rendiment al club de les ordres de Pesic –a qui ja va entrenar a València-.

A més a més, també s’ha anunciat l’ampliació de contracte d’Adam Hanga per vàries temporades intentant, així, que poder intentar aconseguir un projecte i estabilitat a mitja termini.

Estrelles d’Eurolliga

Però també ha arribat el torn de les incorporacions, i les dues primeres han estat de gran nivell. Concretament parlem de dos dels màxims anotadors de la passada edició de l’Eurolliga: l’aler Cory Higgins i el pivot Brandon Davies.

En aquest sentit, ja és més que evident la pujada de nivell de la plantilla, però també és evident que les incorporacions s’han fet a cop de talonari. Higgins aportarà caràcter, anotació i defensa, probablement un perfil de jugador que no es veia al Palau des de Pete Mickeal. Paraules majors.

Brandon Davies // @FCBBasket

Pel que fa a Davies, és un pivot alt i àgil, amb recursos anotadors, un rang de tir força gran i gran coneixement del joc. De fet, mentre pugui jugar amb regularitat, probablement el seu rendiment serà millor que el del fallit Seraphin.

La bomba Mirotic

Quan per la Final Four de l’Eurolliga va començar a sonar el rumor, tothom ho va prendre com un rumor sense cap tipus de fonament. Com un titular de la NBA que aconseguia 15 punts i 7 rebots per partit, cobrant pràcticament 10 milions de dòlars i format a les categories inferiors del Real Madrid podia decidir tornar a Europa i, a més a més, al Barça?

Doncs sí. Fa un parell de setmanes els rumors es massificaven i el club acabava anunciant la incorporació: 3 temporades amb opció a una quarta. I el que és més important, un jugador que aporta una altre dimensió a l’atac blaugrana. Una estrella rutilant per l’assalt a l’Eurolliga.

Mirotic durant la seva presentació // @FCBBasket

Els diners, tot i, segurament, convertir-se en el jugador més ben pagat d’Europa, no són l’element determinant. El de Montenegro ha preferit l’estabilitat del projecte amb el Barça i el rol d’estrella als contractes més suculents de la NBA.

L’emotiu retorn d’Àlex Abrines

I per si encara no fos poc, arriba el moment d’Àlex Abrines. L’escorta mallorquí, que va abandonar els Oklahoma City Thunder al febrer per un problema de salut que no va transcendir, tot just fa un dies que en va anunciar el motiu: un trastorn mental que el va allunyar d’allò que més li agradava, però que gràcies l’ajuda de professionals i dels seus ha aconseguit superar.

Àlex Abrines durant la seva presentació // @FCBBasket

Poc després es feia oficial el seu retorn al Barça, on havia estat jugador del 2012 al 2016, abans de fer el salt a la NBA, i on era un dels preferits del Palau Blaugrana. On el mallorquí pot oferir encara més possibilitats a un perímetre blaugrana carregat de possibilitats.

Ara només Caldrà veure si Pesic és capaç de conjuntar bé i gestionar els rols d’una plantilla que no veia tan talent des de les passades Eurolligues aconseguides pel club. En són l’objectiu.