Steve Kerr durant la roda de premsa posterior al segon partit de les Finals de la NBA 2019

Steve Kerr i el compromís molt més enllà del bàsquet a les Finals de la NBA L’entrenador dels Golden State Warriors demostra el seu compromís social posicionant-se a favor del control d’armes als Estats Units després del segon partit de la sèrie

Els Warriors han empatat les finals de la NBA 1 a 1 després d’imposar-se als Raptors per 104 a 109. D’aquesta manera recuperen el factor pista buscant els seu tercer títol consecutiu de campions, i el quart en 5 anys.

Però a la roda de premsa posterior al partit, l’entrenador del conjunt de Califòrnia va tornar a destacar per el seu compromís social, quan va aparèixer amb una samarreta amb la inscripció “Vote for our lives”. Un lema provinent del “March for our lives” que els estudiants americans van crear arrel del tiroteig a Florida el 2018. No cal ser molt espavilat per adonar-se que feia referència a la matança d’aquesta setmana passada a Virginia Beach.

Kerr arribant al Scotiabank Arena

Quan va ser preguntat per un periodista, l’entrenador nascut al Líban no va dubtar en respondre sobre la urgència en que els americans han de votar opcions a favor de la regulació de la tinença d’armes. “La samarreta està absolutament relacionada amb la matança de Virginia Beach i de com han d’estar devastades les famílies que l’han patit. És un recordatori de que l’única manera que tenim d’acabar amb aquesta situació és anar a votar, i votar per gent que estigui disposada a fer un canvi en la política de control d’armes del nostre país”.

“Els joves de “March for Our Lives” van ser una inspiració per mi, i d’aquesta manera els hi ofereixo tot el meu suport desitjant intentant aconseguir un canvi que eviti que caminem per els carrers amb el terror que ens poden disparar en qualsevol moment al nostre país. Es tracta de salut pública.” Steve Kerr

Reincident en la denúncia

Aquest no és el primer cop que Steve Kerr –que va compartir equip amb Michael Jordan en els segons tres anells de MJ– es posiciona políticament. De fet, mai ha rebutjat donar la seva opinió en qualsevol tema controvertit, tot i que acabés sent durament criticat. Després de les eleccions presidencials americanes de 2016, Kerr sempre ha criticat a Donald Trump i el seu discurs. Un ascens al poder amb un discurs basat en insults a les dones i a les minories.

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!