Rafa Martínez diu adeu a València

1 minut de lectura
Ahir es va acabar una gran temporada per el València Basket, després de perdre el tercer partit de la sèrie de semifinals de l’ACB davant el Real Madrid i constatar-se la seva eliminació de la competició.

Malgrat la tristesa de l’eliminació, la temporada s’ha saldat amb la classificació per l’Eurolliga i el títol de l’Eurocup. Tot un èxit de temporada.

Però, a part de la temporada taronja, també es va acabar la carrera del capità del club al València, el català Rafa Martínez, després d’11 temporades a les seves files. No era cap sorpresa, doncs el club valencià ja havia anunciat que no li renovaria el contracte.

Després de comptar poc aquesta temporada, Jaume Ponsarnau, en veure que la remontada del seu equip ja era inviable, va decidir donar entrada a Rafa Martínez durant els últims 8 segons de l’enfrontament perquè el públic de la Fonteta l’ovacionés com es mereixia.

11 temporades de taronja

El jugador de Santpedor, format a les categories inferiors dels Manresa, es va consolidar a l’ACB al club manresà la temporada 2003-2004 -després de tres temporades de cessió entre Vic i Valls-.

A Manresa va anar guanyant pes fins al 2008, convertit en peça clau ofensiva i el que li valdre el fitxatge per el club valencià.

A València, des de 2008 fins aquest 2019, ha viscut moments més productius a nivell individual i a nivell col·lectiu, i marxarà amb 5 títols: 3 Eurocups -2010, 2014 i l’actual 2019-, 1 supercopa d’Espanya al 2017 i, potser el títol més sonat, la lliga ACB de 2017.

A nivell individual, a més a més, actualment és el màxim triplista i el jugador amb més partits de la història de l’Eurocup.

Una llegenda de l’esport de la cistella que, amb 37 anys, buscarà un nou repte a la seva dilatada carrera esportiva.