Mor Chicho Sibilio als 60 anys

1 minut de lectura
La Federació Dominicana de bàsquet ha anunciat avui la mort de l’exjugador de bàsquet del Barça i el Baskonia, Cándido Antonio Sibilio, popularment conegut com a Chicho Sibilio. El dominicà va jugar un paper clau en el creixement del bàsquet blaugrana fins a convertir-lo en una potència europea.

Sibilio, que es va nacionalitzar espanyol el 1977, va jugar al Barça del 1976 fins al 1989, on va aconseguir 16 títols en una de les millors generacions que va viure l’equip blaugrana, junt amb Epi, Solózabal o, durant els seus últims anys al club culer, Andrés Jiménez o Audie Norris.

Un anotador espectacular, amb un magnífic llançament de tres punts, l’única pega al seu currículum va ser no poder aconseguir la Copa d’Europa, després de perdre la final de 1984 contra el Banco di Roma i a la Final Four de 1989.

En motiu d’homenatge, recuperem el vídeo dels 29 punts que va anotar a la final de la Recopa de 1985 contra el Zalgiris Kaunas, on el Barça va derrotar els lituans per 77 a 73, alçant-se amb el títol.

També el programa “Quan s’apaguen els llums” de Televisió de Catalunya on Lluís Canut l’entrevistava per saber que n’era del Chicho un cop retirat.