Marta Xargay aparca el bàsquet temporalment

2 minuts de lectura
La jugadora gironina anuncia en un breu comunicat la decisió per raons personals.

Els efectes del confinament van més enllà de l’aturada de competicions i tancament de recintes esportius. Alguns esportistes d’elit han aprofitat la pausa per reflexionar sobre el seu vincle amb l’esport i han decidit prendre una decisió que probablement hauria estat diferent en cas de viure una temporada sense entrebancs. Entre tots els anuncis d’aquests dies, ens fixem en el de Marta Xargay, una de les millors jugadors de bàsquet del nostre país que opta per aparcar l’esport durant un temps indefinit i desvincular-se de l’Uni Girona.

El club gironí ha explicat que Xargay s’ha acollit a una clàusula del seu contracte per rescindir-lo i no ha dubtat en llançar un missatge d’agraïment per la feina feta. El president Cayetano Pérez ha indicat que “com a club, tenim tot el respecte a la seva decisió. Volem donar-li les gràcies i molts ànims. Li deixem les portes obertes, perquè això és casa seva“.

L’arribada de Marta Xargay a l’Uni Girona va sacsejar el bàsquet estatal fa pocs mesos. Una estrella consagrada que tot just iniciar aquest 2020 firmava un nou contracte amb l’equip que la va veure debutar quan tenia només 17 anys, essent una de les component de la plantilla que va ascendir a la Lliga Femenina 1. Des d’aquells inicis Xargay ha esdevingut una de les jugadores exteriors més sòlides del continent europeu i ha llaurat una trajectòria plena d’èxits a nivell de clubs i també amb la selecció. En aquesta curta etapa amb les gironines Xargay ha aportat 10,4 punts, 3,6 rebots i 1,6 assistències per partit.

Camí dels 30 anys, Xargay opta ara per allargar la pausa basquetbolística com a mínim fins l’1 de gener de 2021. Més enllà del vídeo, s’ha acomiadat de l’afició amb aquest comunicat:

Tota la situació que estem vivint amb aquesta pandèmia m’ha servit per pensar en mi i per aprendre a valorar encara més el realment important, com és la família i la salut. Porto més de 20 anys dedicant la meva vida al bàsquet, un esport que m’ha fet créixer no només com a professional sinó també en l’aspecte personal. I amb el que vull seguir creixent, però per això, necessito agafar-me un temps de descans. Per això he decidit parar fins a almenys el gener de l’any que ve, de 2021. Vull donar-li les gràcies al club, a l’Uni Girona, pel seu suport i per l’oportunitat que m’ha donat aquesta temporada i a tots els aficionats per com m’han acollit. I per descomptat, vull donar-li les gràcies també a totes les meves companyes i la meva família, pel seu suport. Espero que seguim recuperant la normalitat a poc a poc i que tornem a estar junts aviat.

El millor 5 de la temporada parla català

La FEB està donant a conèixer aquesta setmana les integrants del millor cinc inicial d’aquesta temporada escapçada. De moment, els primers noms de la llista són de jugadores catalanes. Sílvia Domínguez ha estat escollida com la millor base de la competició en una votació feta per entrenadores, capitanes, afició i experts de la mateixa FEB. Domínguez ha liderat el Salamanca, entre altres èxits, cap a la victòria a la Copa de la Reina, i ha anotat 7,2 punts i ha repartit 5,4 assistències per partit a la lliga. La millor escorta de la competició ha sigut Queralt Casas, un dels noms estel·lars del València Bàsquet. La jugadora de Bescanó ha anotat 11,3 punts, a ha capturat 5,7 rebots i ha repartit 3,7 assistències per partit en una temporada de creixement per al conjunt taronja.