Manresa aposta per la NCAA

2 minuts de lectura
Aquest matí s’ha confirmat el fitxatge de Frenkie Ferrari pel Baxi Manresa. El base Italo-americà, que podria passar per un dels personatges principals a The Godfather, ha jugat les seves últimes 4 temporades a la Universitat de San Francisco als Estats Units. És el segon fitxatge provinent de la NCAA que fa l’equip del Bages aquesta temporada.

I és que el retorn a Europa, on participarà a la Basketball Champions League de la FIBA, bé es mereixia un equip competitiu. Per això, a més de Ferrari, el Baxi Manresa ha incorporat a Jordan Davis, un combo guard que tant pot jugar de base com d’escorta.

Direcció i tir des de Califòrnia

Frankie Ferrari ha complert tot el cicle universitari als Estats Units, a la universitat de San Francisco on va començar a guanyar pes a la segona temporada, la de sophomore, tot i que no va ser fins al seu any junior quan va aconseguir la titularitat, convertint-se en peça indispensable pels Dons.

Ferrari en acció – basquetmanresa.cat

Encara va créixer més com a jugador aquesta última temporada, la seva sènior, on el californià va destacar amb gairebé 15 punts per partit, un 40% des del triple amb pràcticament 6 intents per partit. Tota una assegurança des de la línia de tres punts.

A més a més, Ferrari és un jugador molt ràpid a la pista, amb gran visió de joc, sobretot en transicions ràpides, com acrediten les seves 5 assistències per partit aquesta última temporada.

Punts sortits de la ciutat del pecat

Jordan DeAngelo Davis és nascut a Las Vegas, tot i que va fer el cicle complet a la universitat de Northern Colorado. És el clàssic anotador americà, amb molts punts a les seves mans i una gran capacitat tècnica per desbordar. A més a més, estem parlant d’una autèntica llegenda de la universitat de Colorado.

Als Bears hi va acreditar 23,5 punts per partit la seva temporada de sènior. I tot i tenir el recurs del triple, la majoria arriben gràcies a la seva gran capacitat per desbordar a l’u contra u i resoldre en penetració a cistella. També gràcies a la seva gran capacitat física i de salt.

Després de no ser escollit al draft i participar a la Summer League amb els Denver Nuggets, i no fer-se amb un lloc a la seva plantilla, Davis ha decidit fer el pas cap Europa, i Manresa serà la seva destinació. Espectacle assegurat.

Molts moviments per completar una plantilla de qualitat

A més a més de la incorporació de Pedro Martínez, en la que serà la seva tercera etapa al capdavant del Baxi Manresa, l’equip manresà s’ha reforçat amb 6 jugadors: els ja esmentats Ferrari i Davis, al que se’ls ha de sumar Dani Pérez per completar la direcció de joc, Eulis Báez per aportar experiència i punts a la pintura, William Magarity per reforçar l’aler-pívot i Juan Pablo Vaulet

Presentació de Pedro Martínez – @BasquetManresa

A tot això li hem de sumar la renovació de Sima, Toolson i Sakho. Una plantilla amb qualitat, força inexperta, però amb potencial per donar moltes sorpreses.