Laia Palau celebrarà el seu 40è aniversari a les files de l’Uni Girona

1 minut de lectura
Aquest dijous l’Uni Girona ha oficialitzat un dels fitxatges més il·lusionants per a la propera temporada.

Laia Palau tornarà a jugar a Catalunya. La barcelonina, formada a Les Corts, va comptar amb un primera experiència professional a les files de l’UB Barcelona, equip amb el que va acabar disputant l’eurolliga per primera vegada el curs 2003-2004 després de picar pedra durant un lustre sencer a la lliga femenina. 15 temporades després tornarà a vestir la samarreta d’un conjunt català: l’Uni Girona.

Mentre està concentrada en portar el Bourges cap al títol de la lliga francesa (han anat avançant rondes i s’ha plantat a la final com a màximes favorites a endur-se el títol), Laia Palau ja s’ha assegurat continuar competint com a mínim un any més al màxim nivell. Nascuda el 10 de setembre de 1979, Palau ha forjat una trajectòria magnífica tant en l’àmbit de clubs com amb la selecció espanyola, on manté el rècord històric de partits disputats i suma un botí d’11 medalles en grans competicions internacionals.

Després d’uns anys on va ser clau per bastir projectes tan sòlids com el del Ros Casares valencià i l’USK Praga txec, equips amb qui va guanyar l’eurolliga, i en què va tastar el bàsquet polonès en una experiència més curta, Palau ha viscut uns darrers mesos força moguts, amb l’anunci de la retirada de la selecció, l’inici d’una aventura australiana singular a les files dels Jayco Rangers i el retorn a les files del Bourges per intentar conduir-lo al títol, Laia Palau vol tornar a competir ben a prop de casa.

Laia Palau firma per a les properes dues temporades. Acabarà contracte pocs mesos abans de fer 41 anys.

Una plantilla molt competitiva

Keisha Hampton, la nord-americana que arribarà a Girona després del fitxatge frustrat per lesió del curs passat
Keisha Hampton, la nord-americana que arribarà a Girona després del fitxatge frustrat per lesió del curs passat

El fitxatge de la base que va ser la màxima assistent de l’eurolliga durant 5 temporades consecutives entre 2012 i 2017 aportarà veterania, lideratge i serenitat a un equip que el curs vinent tornarà a comptar amb una plantilla preparada per plantar cara al Salmanaca a les competicions estatals i per anar encara més lluny a les competicions europees. Més enllà de Palau, l’Uni Girona també ha confirmat les arribades de Keisha Hampton i Bea Sánchez en una plantilla en què peces claus com Rosó Buch, Nadia Colhado o la veterana Núria Martínez tornaran a ser protagonistes el curs 2018-2019.