El factor Mirotic

1 minut de lectura
El fitxatge més car de la història de la secció, Nikola Mirotic, ha despertat tots els focus mediàtics en un món, el del bàsquet europeu, que semblava no aconseguir notícies d’abast global.

I és que no és normal, que un jugador en plena maduresa del seu joc decideixi abandonar la NBA, la millor competició del món, i renunciar a contractes més lucratius que el que ha signat a Barcelona. Però tot això, malgrat les suspicàcies que ha aixecat arreu ja és història.

A ritme d’MVP a la Lliga Endesa

Malgrat la super plantilla que ha configurat el Barça per a Pesic, les baixes s’han fet paleses en aquest principi de competició afectant, sobretot, la posició del base. De fet, ara mateix, els tres bases de la plantilla estan a la infermeria –Heurtel, Pangos i Delaney-, tot i que amb lesions de diversa consideració.

Aquest no ha ajudat al rodatge de la plantilla i, això, segurament s’ha notat en les dues derrotes que porta l’equip a la competició estatal, amb un balanç de 4-2.

Mirotic a l’ACB – @NikolaMirotic33

El que sí que s’ha notat però, és el factor diferencial de Mirotic que, durant aquest primer més de l’ACB, ja s’ha emportat un parell de premis de jugador de la jornada així com el guardó a millor jugador del mes d’octubre.

Els números ho diuen tot: líder indiscutible en valoració amb gairebé 30 punts, al que es sumen als seus 23 punts i 6,5 rebots per partit en 30 minuts de joc. Dades que semblen tretes d’una altra època.

Importància a l’Eurolliga

A la màxima competició continental, malgrat no arriba a destacar tant numèricament, sí que forma part dels 10 millors jugadors de la competició després de 4 partits. 18,5 punts de valoració per partit, dividits en 20 punts i 6 rebots per enfrontament.

Mirotic celebrant una acció amb Higgins, un altre dels fitxatges d’aquest any – @NikolaMirotic33

I el més important, ple de victòries i lideratge compartit amb el CSKA a la competició. A Europa, el camí difícilment és millorable, considerant que tres dels quatre enfrontaments, a més a més, han estat lluny del Palau Blaugrana.

Veurem com evoluciona la temporada i si a l’hora de la veritat el seu rendiment segueix sent tan espectacular. Si és així, les opcions de títol del Barça es disparen exponencialment.