El BLMA Montpeller atura el somni europeu de l’Uni Girona

1 minut de lectura
Fontajau havia deixat l’eliminatòria oberta abans del partit de tornada en terres franceses

Els problemes s’han acumulat en un moment absolutament decisiu de la temporada i l’Uni Girona, lluny de buscar excuses en baixes tan rellevants com les de Nadia Colhado, ha arribat més lluny que mai fins a topar amb la contundència ofensiva del BLMA Montpeller. L’equip francès va guanyar a Fontajau a l’anada en un partit que va acabar amb un marcador molt ajustat i no ha donat cap opció a les catalanes quan l’eliminatòria ha viatjat fins a la seva pista.

Aquest dijous al vespre l’Uni Girona ha provat de lluitar contra un autèntic vendaval ofensiu d’unes jugadores que també volien portar el seu club per primera vegada a la final de l’eurocup. Amb el petit pavelló francès convertit en una olla a pressió, els tres punts que calia remuntar ràpidament s’han anat fent grans i han contribuït a deixar clar que el bitllet a la final no era a l’abast de les jugadores dirigides per Eric Surís. El cert és que el BLMA ha fet un dels millors partits de la temporada europea imposant un ritme frenètic de joc i amb un domini del rebut al segon quart devastador per als interessos de les catalanes. El 25 a 17 del primer quart s’ha convertit en una pallissa rotunda al segon període que ha acabat amb un marcador de 53 a 29 nítid amb un contrast evident entre l’encert de les locals i la mala punteria de les catalanes.

En la segona part l’èpica no ha acompanyat malgrat algun parcial esperançador. El BLMA ha dominat amb mà de ferro el partit i ha continuat anotant a un ritme elevadíssim fins a deixar sentenciat del tot el partit al tercer quart (79-46). En els darrers deu minuts d’enfrontament les gironines s’han refet lleugerament i han acabat tancant la temporada europea amb un resultat de 98 a 69.

Una sèrie molt favorable per al BLMA que no desllueix la fita històrica de l’Spar Citylift Uni Girona: s’han convertit en el primer equip de bàsquet català femení que disputa unes semifinals d’una competició europea absoluta. Més enllà de la coïssor de la derrota i del somni perdut de la final que han compartit amb un centenar d’aficionats desplaçats des de Girona, l’equip de Surís ha fet una passa més en la seva consolidació com un dels clubs punters del vell continent. El focus torna ara a la lliga amb un objectiu clar: recuperar la dinàmica guanyadora malgrat les absències i sorprendre al potent Salamanca als playoffs.