Dos equips catalans de bàsquet, al top 10 mundial d’impacte a Twitter

2 minuts de lectura
El bàsquet femení català viu un bon moment amb tres equips a la màxima competició estatal. Amb l’Spar Citylift Girona com a líder de la competició i el Cadí La Seu lluitant per les posicions capdavanteres (ara mateix és quart), el patiment a la part baixa se l’endú l’SNATT’s Femení Sant Adrià, que ocupa el penúltim lloc de la classificació.

Però més enllà de resultats a la pista, l’interès pel bàsquet femení a l’elit queda perfectament reflectit en una dada curiosa que ha fet públic el perfil de twitter @DeporFinanzas, que s’ha encarregat de fer recompte de totes les interaccions dels equips femenins de bàsquet d’arreu del món durant el mes de gener. En aquest sentit, el Fenerbache turc domina de forma escandalosa el rànquing resultat amb més de 75.000 interaccions des del seu perfil, però després la cosa s’ajusta i entre els deu equips amb més impacte a la xarxa hi trobem dos conjunts catalans: l’Uni Girona i el Femení Sant Adrià.

Vuitenes i novenes

Les gironines ocupen la vuitena posició de la llista amb 4.140 interaccions i les del Barcelonès les segueixen a continuació, al novè lloc, amb 3.890 interaccions. Unes xifres meritòries atès el nivell dels equips “rivals”, amb presència de cinc equips de la WNBA, un de la lliga francesa o un altre de la mateixa lliga espanyola. Tots dos clubs s’han fet ressò de la dada i el Sant Adrià ho ha fet amb una dosi d’orgull afegida, atès que és l’únic equip de la llista que no forma part de la competició més potent del món (la WNBA) o competeix a Europa. Un club de base que sens dubte ha arrelat amb força a Sant Adrià de Besòs i que és molt estimat pel conjunt del bàsquet català.

Foto: @ToniDelgadoG

Cap de setmana intens

Aquest diumenge el Sant Adrià té un duel decisiu per la permanència contra l’Al-Qázeres extremeny amb ganes de revenja després d’encaixar una derrota a domicili en l’enfrontament de la primera volta per 32 punts de diferència. Les gironines, que només han perdut un partit i encadenen una ratxa de 14 victòries consecutives, també juguen a casa i reben l’Araski. Més enllà d’aquest partit, les jugadores estan plenament concentrades en el següent duel a Fontajau, la tornada dels vuitens de final de l’EuroCup on hauran de remuntar sis punts de desavantatge davant el Szekszard hongarès. De la seva banda el Cadí La Seu jugarà diumenge a la pista del Mann Filter en un partit que serà televisat per Teledeporte.

L’Uni Girona té el repte el proper dimecres de tornar als quarts de final de l’EuroCup / Uni Girona