Anna Carbó i Noemí Jordana, un homenatge a les capitanes

2 minuts de lectura
Aquest cap de setmana la lliga femenina ens ofereix un duel ja clàssic per al bàsquet català. Uni Girona i Cadí La Seu es tornen a veure les cares en un partit molt especial.

Més enllà de la irrupció fabulosa de l’SNATT’s Sant Adrià a l’elit (ocupa llocs d’honor amb un balanç de 6 victòries i 3 derrotes!), aquests darrers anys els duels femenins de bàsquet al nostre país han estat marcats per la sana rivalitat entre La Seu i Girona. Tots dos equips han viscut aquesta dècada els millors anys de la seva història i les classificacions simultànies pels playoffs pel títol han obert una nova etapa de consolidació dels clubs catalans a l’elit.

derbi_catala
Un derbi que ja és tot un clàssic del nostre bàsquet. Foto: FCBQ

Enguany el duel arriba en un bon moment per a l’Uni Girona, segon classificat (7-2) i a un sol partit del Salamanca a la classificació, però amb les de La Seu amb una certa irregularitat que les ha portat al 10è lloc, lluny de les places de descens, però amb els llocs capdavanters més lluny del que voldrien. Diumenge a les set de la tarda Fontajau rebrà el caliu de l’afició per viure en directe un excel·lent partit de bàsquet. Aquest cop, però, hi haurà molta gent que assistirà a l’enfrontament amb un altre motiu de pes: participar en l’homenatge a dues jugadores que s’han guanyat per mèrits propis un lloc al cor dels gironins.

CONCURS UNI GIRONA & FOSBURY!
Si voleu assistir al partit Uni Girona – Cadí La Seu, envieu un correu amb les vostres dades a club@fosbury.cat. Sortejarem 5 entrades dobles entre tots els interessats!

Referències de l’etapa d’or de l’Uni Girona

Anna Carbó i Noemí Jordana s’han retirat el 2016 i el 2017 respectivament. Dos adéus amb motius ben diferents i que ara rebran l’homenatge que es mereixen. Aquest diumenge les dues capitanes de l’Uni Girona viuran en directe la retirada de la seva samarreta.

Anna Carbó, al costat de les seves companyes, el dia que va anunciar la seva retirada
Anna Carbó, al costat de les seves companyes, el dia que va anunciar la seva retirada

Anna Carbó va arribar al club l’any 2008 amb 19 anys, quan l’Uni Girona competia a la segona categoria del bàsquet estatal. Més de 200 partits oficials avalen la trajectòria de l’escorta barcelonina, que va ser imprescindible en el creixement de l’equip sota les ordres d’Anna Caula. El mes de setembre de 2015 va patir una greu lesió al genoll que la va obligar a retirar-se a finals de temporada, en plena disputa pel títol de lliga amb el Perfumerías Avenida.

Tot just un any més tard va decidir plegar Noemí Jordana. La directora de joc de Torelló va fitxar per l’Uni Girona el 2011 després d’una llarga trajectòria a l’elit amb dues etapes d’or, entre d’altres equips, al Ros Casares valencià. Jordana ha arribat a disputar 561 partits en 19 temporades consecutives a la màxima categoria del bàsquet estatal. Protagonista del Tercer Temps de la Fosbury #26, Jordana ha estat una peça clau en el creixement de les gironines els darrers anys fins a guanyar el títol de lliga el 2015. Actualment, és la vicepresidenta del club.

Aquella celebració, amb Carbó i Jordana de protagonistes, va deixar empremta a la ciutat.