Ares Lahoz, primera dona campiona d’Espanya d’autocròs

1 minut de lectura
L’automobilisme celebra el nou èxit d’una jove pilot catalana.

Que el món del motor està farcit d’homes no és notícia ni novetat. Ho demostren les grans competicions (des de la Fórmula 1 al mundial de motociclisme o de ral·lis) i encara sobten les dones que treuen el cap al màxim nivell disposades a competir i a guanyar. Això és exactament el que acaba d’aconseguir Ares Lahoz al campionat estatal d’autocròs celebrat amb molts condicionants aquesta tardor. Dues cites han configurat un calendari competitiu que no s’ha mogut de terres lleidatanes. Primer va ser a Mollerussa, el poble de la pilot, a finals d’octubre, i el passat cap de setmana s’ha disputat la segona i darrera cursa al Circuit de Lleida.

L’autocròs compta amb diverses divisions al màxim nivell i Ares Lahoz competeix a la Divisió 3. És en aquesta categoria on ja fa un parell d’anys va ser capaç de convertir-se en la primera dona en guanyar una cursa absoluta d’àmbit estatal en una prova disputada a Aragó. Ara ha anat més enllà i amb una doble victòria en dues proves disputades s’acaba de convertir en la primera dona pilot que suma un títol de campiona d’Espanya al seu palmarès.

En la primera cita de Mollerussa Ares Lahoz ho va tenir complicat per la presència en cursa de Thomas Christol, campió de França en 1.600 cc de Divisió 3, i el també francès Jeoffrey Calmettes, així com Carlos Hernando, defensor del títol. Lahoz no es va deixar intimidar i malgrat començar per darrere d’Hernando a la final va aconseguir superar-lo i agafar avantatge abans que tan ell com Christol haguessin d’abandonar per problemes mecànics. Una victòria més que merescuda a casa davant Calmettes i Joan Bautista Amat.

Ares Lahoz, per davant de Joan Bautista Amat / CEAX

A la cita de Lleida el panorama ha canviat força amb només tres pilots que finalment han pogut competir a la Divisió 3 i amb diversos contratemps com el sofert per Lahoz a la ronda de classificació, amb trencament de motor inclòs. Finalment l’esportista catalana va poder competir a la final de diumenge i guanyar davant Joan Bautista Amat.

El títol és un impuls a la trajectòria d’una pilot que l’any passat va aconseguir pujar al podi d’una prova europea en categoria júnior i que no deixa de progressar en l’autocròs. A les xarxes socials ha celebrat la victòria: “Després d’una temporada inusual i difícil estic molt contenta d’anunciar aquest títol de campiona d’Espanya que afegeixo al meu currículum com a pilot. És un gran honor per a mi i estic molt orgullosa de fer història“.