Àlex Palou s’enfila al podi de la Indycar

2 minuts de lectura
En la seva tercera cursa el pilot català assoleix el seu primer podi al circuit nord-americà.

L’any 2011 Oriol Servià va pujar per darrera vegada al podi de la Indycar. Aquella temporada Servià va acabar la general en quarta posició i va completar un curs magnífic ben a prop de les grans estrelles de la competició. Un d’ells era Scott Dixon, guanyador del campionat ja el 2003 i que aquest 2020 ha debutat amb una triple victòria que consolida el neozelandès com el gran favorit per guanyar la competició més estranya del segle XXI atès l’impacte de la covid-19. Un dels rivals de Dixon d’enguany també és català: un rookie que només ha necessitat tres curses per assolir el seu primer podi a la competició. Àlex Palou ha sorprès a tothom la passada matinada amb un tros de cursa a Road Amèrica.

El pilot de Sant Antoni de Vilamajor partia des de la catorzena posició de la graella i ràpidament s’ha col·locat al top 10 de la cursa durant la primera volta. La prova ha estat marcada per tres accidents quasi consecutius cap al tram final, amb les conseqüents aturades i represes de la competició. Palou ha protagonitzat alguns avançaments de mèrits i s’ha situat tercer, una posició que ja no ha abandonat fins a creuar la meta amb un premi majúscul per a un debutant, especialment si tenim en compte els resultats obtinguts en les dues primeres curses.

En el seu debut Àlex Palou va patir diversos problemes molt rellevants i malgrat aconseguir acabar la cursa ho va fer en la 23a i última posició, amb accident inclòs a Texas. Al cap d’un mes Palou va acabar una nova carrera a Indianàpolis en la 19a posició i ja augurava que aquest cap de setmana de màxima intensitat (aquest diumenge hi torna a haver una nova cursa al mateix circuit d’Elkart Lake, a Wisconsin) seria capaç d’oferir millors prestacions. Probablement, però, no comptava en pujar el podi aquest dissabte, atès que s’estrenava a un circuit desconegut i que havia de completar la qualificació i la cursa en poques hores de diferència, amb grans dificultats per adaptar-se al ritme de la competició, al circuit i al monoplaça.

Àlex Palou, als micròfons de la NBC després de la cursa
Àlex Palou, als micròfons de la NBC després de la cursa
“Ha sigut una cursa fantàstica després d’un dia dur. Hem tingut un cotxe molt fort. He pogut avançar a diversos monoplaces en les primeres voltes i després he tingut el ritme suficient per avançar-los quan he trobat aire net. Era quart després de la meva última aturada i he pogut avançar a Ryan (Hunter-Reay) en dues ocasions. Aquest és el meu potencial. Ho sabíem des del principi, però el problema és que et llancen a la carrera després de fer únicament 75 minuts d’entrenament, de manera que és molt difícil aprendre’t la pista en tan poc temps”

Pepe Oriola, tercer a Monza

Una cursa magnífica d’Àlex Palou, que tindrà el repte de competir amb regularitat prop dels millors pilots de la competició d’ara en endavant. De moment, en tot cas, ja pot dir que ha pujat al podi de la Indycar en tot just tres curses disputades. Hi ha talent i l’automobilisme català, sens dubte, està d’enhorabona, en un cap de setmana en què també cal destacar el podi de Pepe Oriola a les 12 hores de Monza, amb un tercer lloc final després d’haver liderat la competició durant pràcticament set hores.