Àlex Palou la fa grossa i és el nou campió de la Indycar

2 minuts de lectura
Aquest diumenge 26 de setembre Àlex Palou s’ha convertit en el guanyador de les IndyCar Series 2021.

Més enllà del fenomen mediàtic de la Fórmula 1, la Indycar és la competició referent de l’automobilisme. Amb la cirereta del pastís de les 500 milles d’Indianàpolis al seu programa, aquest circuit nord-americà aplega any rere any alguns dels millors pilots del món, que s’enfronten durant tota la temporada en curses sovint frenètiques i que més vegades del que seria necessari arriben a les pantalles de casa nostra a través d’accidents impactants. Enguany, però, la notícia és d’interès a Catalunya per motius purament esportius: el millor pilot de 2021 i el guanyador de les IndyCar Series és Àlex Palou.

El pilot de Sant Antoni de Vilamajor ha completat una temporada fantàstica i ha forjat un èxit incontestable gràcies a una regularitat lloable, algunes victòries i encara més presències al podi. Tot i que el nom d’Àlex Palou ja és conegut i reconegut per a qualsevol aficionat al motor, convé recordar que la seva precocitat en trobar el camí de l’èxit és especialment sorprenent. El català va competir com a “rookie” l’any passat a la Indycar i en el que és tot just la seva segona temporada al circuit ja s’ha proclamat campió davant pilots amb trajectòries històriques com Scott Dixon o Josef Newgarden.

Si el 2020 Palou va sorprendre a tothom amb un lloc al podi en una de les seves primeres curses, aquest 2021 ha aprofitat el salt endavant a l’equip per convertir l’excepció de l’any passat en pràcticament una norma durant els darrers mesos. En vuit de les setze curses disputades Àlex Palou ha pujat al podi, i en tres d’aquestes ocasions ho ha fet com a guanyador. Tres victòries i posicions de mèrit com el subcampionat a les 500 milles, en què va remuntar des del sisè lloc per acabar com a segon classificat, han consolidat un lideratge que el català va assumir definitivament a Indianàpolis i que ja no ha deixat escapar fins al final.

Àlex Palou, liderant una de les curses de l’Indycar d’aquest temporada

La fiabilitat, la clau de l’èxit

Durant mesos els rivals han intentat trobar els punts febles del pilotatge de Palou, que si bé ha patit alguna decepció important que l’ha deixat fora de combat en alguna cursa per un trencament de motor, no ha deixat de ser competitiu i de rodar entre els millors en pràcticament totes les curses. Una fiabilitat al volant impressionant per a un “sophomore” de 24 anys que no té cap intenció d’escoltar els cants de sirena de la F1 i que partirà com un dels grans favorits a la victòria a les IndyCar Series de 2022. Un altre objectiu per a l’any vinent, és clar, serà endur-se la victòria a l’Indycar 500, la prova automobilística més famosa del món.