Un atleta del GEiEG, subcampió als Jocs Centreamericans Josué Canales s'endú la medalla de plata als 800 metres llisos

Managua, capital de Nicaragua, acull aquests dies els Jocs Esportius Centreamericans. Un estudiant gironí ha aconseguit pujar al podi del migfons atlètic.

Cada quatre anys se celebren els Jocs Panamericans, una de les cites esportives amb més participació del món amb representants de 41 països, des del Canadà fins a l’Argentina. També cada quatre anys, i 12 mesos abans d’aquesta competició, es disputen els Jocs Centreamericans i del Carib. I en una nova reducció del focus territorial, cada quatre anys se celebren els Jocs Esportius Centreamericans.

Aquest darrer esdeveniment aplega els 7 països d’aquesta regió americana: Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Panamà, Hondures, Costa Rica i Belize. El cicle és complet: Jocs Esportius Centreamericans – Jocs Centreamericans i del Carib – Jocs Panamericans – Jocs Olímpics, per tornar a començar el cicle. És en la competició més modesta d’aquest cicle on un estudiant gironí ha triomfat aquesta setmana.

Josué Canales viu des de ben petit a Girona i és atleta del GEIEG

L’alumne de l’Institut Santa Eugènia i representant del GEiEG de Girona competeix amb Hondures i es perfila com un dels noms a seguir de la delegació esportiva d’aquest país camí dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El Comitè d’Hondures estarà ben pendent de la seva evolució a les files del GEiEG ara que afronta un tram decisiu de la seva carrera esportiva. Ens referim a Josué Canales, un jove de només 16 anys nascut a Talanga, que de ben petit es va traslladar a viure amb la seva família a Girona i que ha competit de tu a tu amb atletes de categoria absoluta a Managua.

Canales ha guanyat la medalla de plata als 800 metres amb un temps d’1:52.92, només superat pel representant de Costa Rica Juan Diego Castro (1:52.28). És un èxit enorme per a l’esportista grupista, esportista de primer any juvenil i subcampió davant rivals molt més rodats en escenaris internacionals. El president del club català ha felicitat el jove atleta per l’èxit assolit:

Debut al mundial juvenil

No va tenir tanta sort al Campionat del Món juvenil disputat aquest estiu a Nairobi (Kènia). A la cita africana va participar als 400 metres, essent eliminat a la primera sèrie amb un temps de 48.21 i quedant en quarta posició. Un bon debut, atès que la majoria de rivals eren nascuts l’any 2000, i la seva marca el va catapultar al novè lloc de tots els participants.

Una nova perla de l’atletisme gironí que, guiat pel seu tècnic Josep Maria Badosa, comença a fer les passes adequades per aspirar a ser, més aviat que tard, un atleta olímpic.

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!