Rècord mundial de Warholm en un estadi buit Els Jocs Impossibles d'Oslo també viuen un rècord europeu de Jakob Ingebrigtsen

Aquest dijous els Jocs Impossibles s’han celebrat a Oslo i altres localitzacions del planeta amb algunes estrelles de renom.

Fa unes setmanes explicàvem que els Bislett Games noruecs es plantejaven reconvertir-se en els Jocs Impossibles atesa la situació mundial de confinament i de mesures restrictives pels efectes del covid-19. Aquest dijous finalment la iniciativa s’ha dut a terme en un estadi buit on només el personal estrictament imprescindible hi ha pogut accedir i en què els atletes han competit acompanyats en algun tram de figures humanes de cartró a les grades en una imatge tan surrealista com poc engrescadora. Sigui com sigui, Karsten Warholm i Jakob Ingebrigtsen han fet bona la competició assolint els rècords que perseguien.

Warholm ja fa anys que és un fenomen dels 400 metres. Aquesta distància la té apamadíssima i és bicampió del món en tanques i campió d’Europa sense obstacles en pista coberta. Als Jocs Impossibles el noruec ha competit sense rivals en una distància diferent, els 300 metres tanques, que compta amb poquíssimes temptatives en competició oficial. El rècord del món es mantenia inalterable des de 2002, quan el britànic Rawlison el va deixar en 34.48. Després d’animar-se com si estigués en una gran final, i acompanyat únicament d’algun crit llunyà i d’una pista on s’havien instal·lat tanques també als carrils del costat per assegurar l’estabilitat habitual de les competicions, Warholm no ha tingut cap problema en assolir una plusmarca mundial estranya i aturar el cronòmetre dels 300 tanques en 33.78 segons.

Més al·licients tenia la cursa de 2.000 metres que els organitzadors havien previst en dos escenaris diferents. A Oslo dues llebres feien companyia als tres germans Ingebrigtsen en la recerca del rècord continental de Steve Cram (4:51.39). Paral·lelament, a Nairobi els kenians Timothy Cheruiyot, Ejijah Manangoi i Edwin Melly lluitaven per rebaixar una gran marca d’Hicham El Guerrouj (4:44.79). Mentre els kenians van topar amb una pista mullada que dificultava la proesa i de mica en mica perdien qualsevol opció d’apropar-se al rècord del marroquí, a Oslo el sistema funcionava fins al punt que Jakob Ingebrigtsen, de 19 anys, va acabar assolint el nou rècord continental amb un registre de 4:50.01.

Entre altres competicions, els Jocs Impossibles han viscut un duel interessant entre Armand Duplantis i Renaud Lavillenie en el salt de perxa, amb el francès aconseguint batre el rècord del jardí de casa seva amb una imponent marca de 5.81 metres però amb el suec aconseguint la victòria amb un registre final de 5.86 des de l’estadi noruec. També cal destacar el duel dels 300 metres tanques entre la danesa Sara Petersen i la suïssa Lea Sprunger. Petersen, subcampiona olímpica, es va acabar imposant davant Amalie Luel, que mai ha aconseguit un resultat de prestigi internacional a la línia de meta i deixant enrere a la campiona d’Europa Sprunger.

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!