Rafa Botello acaba les sis grans maratons del món

2 minuts de lectura
Tòquio ha viscut aquest cap de setmana una fita per a l’esport de casa nostra. Rafa Botello ha completat la sisena “Major” de la seva carrera.

L’esportista manlleuenc Rafa Botello ha completat un repte que perseguia des de feia temps: s’ha convertit en el primer esportista de casa nostra capaç d’acabar les sis grans maratons del món. Ningú més ho ha aconseguit, ni en categoria de handbike, ni en altres categories amb discapacitat ni en les curses d’elit que acostumen a comptar amb les grans estrelles del fons mundial. De fet, és el primer atleta de l’estat espanyol en assolir aquesta proesa que té com a recompensa una medalla amb les sis ciutats protagonistes.

La marató de Tòquio era la darrera que li mancava al seu currículum. Ja havia participat i completat les altres maratons de gran prestigi mundial reconegudes amb l’etiqueta “World Marathon Majors“: Nova York, Boston, Chicago, Londres i Berlín. Els organitzadors de la prova nipona li van fer arribar una invitació preuada que Botello no ha desaprofitat: 14è lloc final amb un temps d’1 hora, 31 minuts i 41 segons dalt de la seva cadira de rodes adaptada, a tot just 11 segons de les places de podi en un final de prova, com sempre en aquesta disciplina, espectacular.

DW4Be9fW4AIQYGN

La seva satisfacció era evident tot just acabar la prova:

“Estic molt content per convertir-me en el primer atleta espanyol en aconseguir-ho. L’objectiu no només era acabar-la, sinó ser competitiu. M’ha costat l’últim quilòmetre, ja que era perillós i força desfavorable per a les meves condicions, ja que eren 800 metres de llambordes i això afecta a la meva discapacitat. Si no hi hagués estat, hauria acabat més amunt a la classificació, encara que vaig quedar força a prop del tercer”

Només sis corredors estrangers van participar a la marató de Tòquio en la categoria de Rafa Botello, un esportista incansable que ja suma 114 maratons disputades en 27 països diferents d’arreu del món. A més, lluny de conformar-se en acabar les proves, l’esportista amb arrels familiars a Melilla sempre és un dels rivals a batre, com va demostrar l’any passat amb una victòria meravellosa a la marató de Dubai després d’un esprint final memorable.

Boston i Londres, properes grans maratons del calendari

La de Tòquio, ciutat en què confia poder competir als propers Jocs Paralímpics de 2020, no serà la seva darrera major d’enguany: té previst participar a la marató de Boston (l’any passat va brillar-hi amb una plaça d’honor) i, al cap de pocs dies, repetir cita a Londres. Un esportista incansable que va patir un accident en bicicleta l’any 2002 que li va causar una lesió medul·lar i va fer tot el possible per seguir vinculat amb l’esport d’alt nivell. 16 anys després, sens dubte, el seu palmarès defineix perfectament l’èxit de la seva persistència.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!