Quasi un segle corrent a Barcelona

1 minut de lectura
Poques proves poden fer gala de forma tan orgullosa de la seva longevitat com la Jean Bouin de Barcelona. La 96a edició de la cursa urbana es disputarà aquest diumenge als carrers de la capital catalana, per tant s’acosta al segle d’història en plena forma. Manté el seu esperit popular, amb les diferents categories. És la Jean Bouin i és ben especial.

La ja emblemàtica prova barcelonina va néixer el 1920 i en aquesta edició -en que s’esperen uns 10.000 inscrits- comptarà amb l’atletisme d’elit en la carrera internacional, les proves Open de 5 i 10 quilòmetres i les categories escolars, que fan d’aquesta una prova única.

15 curses diferents

La competició constarà d’un programa de 15 curses que sortiran del parc de Montjuïc i en què les dues més populars i amb més participants, les Open 5km i 10km, s’endinsaran per les zones més cèntriques de la ciutat. Aquestes proves donaran el tret de sortida a la matinal i es disputaran abans de la cursa internacional, amb sortida conjunta per a homes i dones.

A continuació serà el torn de la Jean-Bouin, que inclou les carreres escolars per a benjamins, alevins, infantils, cadets i juvenils que lluiten pel triomf més volgut i més emblemàtic en aquestes edats en l’atletisme de ruta a Catalunya.

Adel Mechaal centra les mirades

Pel que fa als candidats favorits al podi, Adel Mechaal, quart en el 1.500 a l’Europeu 2018, torna a una prova que ja va córrer en categories inferiors i serà un dels aspirants a succeir en el primer al podi masculí al vencedor de l’any passat, l’aragonès Toni Abadia.

Al costat d’ell, altres atletes internacionals destacats com els debutants Jesús Gómez i David Palacios, el migfondista Artur Bossy, campió en l’última Cursa dels Nassos; els joves eritreus Robel Sibathu i Michael Bereket; el marroquí Mourad El Bannouri i l’obstaculista Ibrahim Ezzaydouni, entre d’altres, lluitaran en el feixuc circuit de la carrera professional.

Buscant el tro femení

En la prova d’elit femenina, la baixa a última hora de la campiona de la passada edició, Solange Pereira, amb molèsties al tendó d’Aquil·les, obre un pronòstic d’aspirants al triomf entre corredores destacades com Marta Pérez, Esther Guerrero, Silham Hilali o Soukaina Atanane, entre d’altres.

La presentació de la prova. Foto: Pep Morata