Oliveras i Silva signen un doblet català a la Behobia-Sant Sebastià

1 minut de lectura

En la 57a edició hi van participar més de 25.000 corredors i corredores i hi va haver doblet català: l’olotí Nan Oliveras va guanyar la prova masculina i la barcelonina Cristina Silva la femenina

La Behobia-Sant Sebastià és una cursa de 20km amb un recorregut molt exigent i amb dues importants muntanyes: el Gaintxurizketa al quilòmetre 7 i l’Alt de Miracruz al quilòmetre 16. També hi ha diverses pujades i baixades i el desnivell positiu és de 192 metres.

L’olotí Nan Oliveras va formar part del grup capdavanter des del començament, per acabar creuant la meta en primera posició amb un temps d’1.01:29, Jesús Ángel Olmos, un dels grans favorits, va ser segon a 22 segons i el barceloní Artur Bossy va completar el podi, sent tercer a 31 segons d’Oliveras.

En categoria femenina la vencedora va ser Cristina Silva amb un temps d’1.11:32. La barcelonina va dominar la prova des dels primers compassos i amb un atac matiner va deixar les rivals enrere ben aviat. La tortosina Mireia Guarner va ser segona a un minut i 46 segons i Elena Silvestre va tancar el podi a 2′ 30′‘ de la guanyadora. La participació femenina segueix en alça, amb 7348 corredores el que suposa un 28,53% de dones tornant a batre el rècord de percentatge de corredores.

Imatge de portada: Behobia-Sant Sebastian

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!