Mondo Duplantis: El futur del salt de perxa

1 minut de lectura

Un saltador de 17 anys bat el rècord mundial júnior i eleva el llistó fins als 5.90 metres. Armand Duplantis, una realitat.

58969317a6413

Fa uns mesos us explicàvem que a França hi havia una saltadora de 14 anys que estava batent tots els rècords de precocitat. No és l’única, però, que despunta abans d’hora en la disciplina dels salts. Armand Mondo Duplantis ja fa uns quants anys que és seguit amb lupa per als aficionats a l’atletisme. Fill d’un saltador nord-americà i d’una heptatleta sueca, Duplantis va agafar la perxa des de ben petit i va començar a superar tots els registres.

Durant sis anys consecutius va batre el rècord mundial de la seva edat. I alerta amb l’edat! 7, 8, 9, 10, 11 i 12 anys. Duplantis saltava més del que ningú ho havia fet mai i mostrava un potencial enorme per a un esport àmpliament viscut des de casa. No només el pare era especialista en perxa. El seu germà gran, Andreas, va competir amb Suècia als campionats mundials de la joventut i als mundials júniors, tot i que el salt a les cites adultes se li va fer massa feixuc. Un altre germà, Antoine, va decidir abandonar la perxa i s’ha convertit en un dels referents de l’equip de beisbol de LSU Tigers. Família d’esport i una estrella potencial en el més menut de tots.

Un rècord brutal

Aquest dissabte 1 d’abril, en els campionats de Texas, el jove Duplantis ha superat el rècord nacional de Suècia, que ell mateix havia ubicat als 5.82 metres fa pocs mesos. En una competició que comptava amb noms tan il·lustres com el del canadenc Shawn Barber, vigent campió del món absolut d’aquesta disciplina, l’atleta conegut amb el sobrenom de “Mondo” ha dominat a plaer la final. Competint en solitari, ha apujat el llistó fins als 5.90 i ha superat aquesta alçada al tercer intent. Nou rècord mundial júnior, rècord de Suècia i millor marca mundial d’un any en què podria debutar al campionat del món absolut de Londres.

Els referents del salt de perxa ja fa temps que diuen meravelles de Duplantis. Renaud Lavillenie, l’estrella de la darrera dècada, ja l’ha felicitat en més d’una ocasió a través de les xarxes socials. Nascut el 10 de novembre de 1999, Mondo Duplantis ja és un dels 50 millors saltadors de la història. Serà capaç de continuar la progressió i amenaçar els rècords de Bubka dels 90? Passi el que passi, aquest saltador de Louisiana que defensa els colors de Suècia ja s’ha convertit en una amenaça real per als millors saltadors de perxa del món.

C8YLeEZU0AM4kKe