Mari Carmen Paredes certifica la presència a Tòquio

1 minut de lectura
Aquest dimecres s’ha confirmat una nova esportista catalana als Jocs Paralímpics d’aquest estiu.

El diumenge 5 de setembre conclouran els Jocs de Tòquio i ho faran amb participació catalana plenament garantida a la marató. La veterana Mari Carmen Paredes disputarà al Japó els seus segons Jocs Paralímpics després de garantir el seu accés (i el del seu guia i parella Lorenzo Sánchez) a través del rànquing mundial. Fa pocs mesos Paredes, que té 58 anys, va aconseguir la marca mínima “B” en marató i va donar un pas de gegant cap als Jocs. Ara el gran esdeveniment esportiu per excel·lència ja és una realitat confirmada en el seu calendari d’enguany.

Paredes va debutar fa cinc anys als Jocs de Rio però va haver d’abandonar per les dures condicions d’humitat i calor superat al quilòmetre 25 quan ocupaven el quart lloc d’una cursa que va dominar la també catalana Elena Congost. Amb diversos llocs d’honor europeus i mundials al seu palmarès, Tòquio serà una nova oportunitat per a la corredora amb discapacitat visual afincada a Cornellà de Llobregat de tocar la glòria als Jocs. Paredes va començar a córrer tard i ha combinat curses a l’estadi amb una progressió cada cop més forta en marató, disciplina en què ha sigut capaç de córrer en menys de tres hores malgrat la seva deficiència visual.

Els criteris de classificació del Comitè Paralímpic Internacional preveien que en cas de no disputar-se la Copa del Món de marató aquest 2021, tal com ha acabat passant, l’accés als Jocs quedava garantit a les dues primeres esportistes dins el Top 6 de cada modalitat. Un premi merescut per a Paredes que ara ja pot entrenar per a la cita asiàtica com també ho poden fer altres esportistes catalans com Gerard Descarrega o Yassine Ouhdadi. A l’esportista nascuda a Badajoz, al reusenc i al tortosí també s’hi podria sumar aviat el saltador Xavi Porras, que disposa de la mínima “B”. Sens dubte, el cas de Mari Carmen Paredes és molt especial atès que aspira a una medalla en una de les proves més exigents del programa paralímpic amb 58 anys. És una autèntica fita de longevitat competitiva al més alt nivell esportiu.

El termini per assolir les marques mínimes en atletisme conclourà el 14 de juny i la delegació espanyola (amb els atletes del País Valencià Iván Cano, Héctor Cabrera i Kim López també amb plaça confirmada) ja té garantides setze places en aquesta disciplina als Jocs.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!