La marató, un nou reclam turístic a Eivissa

La febre de la marató arriba fins i tot a les Pitiüses. Eivissa estrenarà la seva primera marató el proper dissabte 8 d’abril.

Després del creixement progressiu de les cites organitzades a Barcelona i a València, i de la consolidació de la marató de Palma a l’octubre, ara arriba el torn d’una de les illes amb més potencial turístic d’arreu del món. Com a mínim, això és el que consideren els organitzadors, que han trobat un buit per continuar atraient gent a l’illa fora de la temporada d’estiu, massificada des de fa uns quants anys. Fa uns mesos, explicaven que l’objectiu és convertir la nova prova en “un referent nacional i internacional d’aquí a 5-10 anys“.

Esport, turisme i oci van de la mà en una prova dissenyada per agradar. Així ho assegura Francisco Larrey, de l’empresa Talentum Group: “El recorregut està pensat per descobrir l’illa i enamorar-se’n“. Aquesta empresa obre un nou front després d’organitzar la majoria dels grans esdeveniments esportius de València en els darrers anys, com la mateixa marató o l’Spartan Race.

ibiza_marathon_presentacion_05_JJB3150_3000px

Una marató que mira al mar

L’inici estarà ubicat a la Plaça de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i els corredors es desplaçaran cap al municipi d’Eivissa, entraran a la Vila i faran mitja volta per tornar cap a Santa Eulària. Allà passaran de llarg per anar fins a la Platja des Canar i a la Punta Arabí, i, ben a prop del mar, entrar a la recta final ubicada al passeig marítim de la mateixa localitat que donarà el tret de sortida a la prova. Més enllà de les virtuts del recorregut, que compleixen els paràmetres internacionals, tot apunta que seran els africans, un cop més, els que lluitaran per endur-se el triomf.

Noms com el d’Stehpen Kiplimo i Elicky Kipchoge Mase en categoria masculina i Sally Jemutai Kimaiyo en la femenina són els clars favorits per guanyar la prova. Els tres kenians compten amb bons registres i diversos triomfs en proves menors i arribaran a Eivissa amb l’objectiu de millorar els seus temps. L’organització confia que la presència d’altres atletes com el marroquí Hassane Ahouchar (millor marca personal dels participants amb 2:08.47) serveixi per afavorir un ritme alt i una primera marca potent que exerceixi de reclam en futures ocasions de la prova.

Neix la marató d’Eivissa i ho fa acompanyada d’una cursa de 12 quilòmetres amb vocació d’aplegar encara més gent. Triomfarà el nou esdeveniment a l’illa que no para de créixer esportivament?

Hassane Ahouchar, vencedor de la marató de Copenhaguen el 2015

Hassane Ahouchar, vencedor de la marató de Copenhaguen el 2015

 

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!