La marató, un nou reclam turístic a Eivissa

1 minut de lectura

La febre de la marató arriba fins i tot a les Pitiüses. Eivissa estrenarà la seva primera marató el proper dissabte 8 d’abril.

Després del creixement progressiu de les cites organitzades a Barcelona i a València, i de la consolidació de la marató de Palma a l’octubre, ara arriba el torn d’una de les illes amb més potencial turístic d’arreu del món. Com a mínim, això és el que consideren els organitzadors, que han trobat un buit per continuar atraient gent a l’illa fora de la temporada d’estiu, massificada des de fa uns quants anys. Fa uns mesos, explicaven que l’objectiu és convertir la nova prova en “un referent nacional i internacional d’aquí a 5-10 anys“.

Esport, turisme i oci van de la mà en una prova dissenyada per agradar. Així ho assegura Francisco Larrey, de l’empresa Talentum Group: “El recorregut està pensat per descobrir l’illa i enamorar-se’n“. Aquesta empresa obre un nou front després d’organitzar la majoria dels grans esdeveniments esportius de València en els darrers anys, com la mateixa marató o l’Spartan Race.

ibiza_marathon_presentacion_05_JJB3150_3000px

Una marató que mira al mar

L’inici estarà ubicat a la Plaça de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i els corredors es desplaçaran cap al municipi d’Eivissa, entraran a la Vila i faran mitja volta per tornar cap a Santa Eulària. Allà passaran de llarg per anar fins a la Platja des Canar i a la Punta Arabí, i, ben a prop del mar, entrar a la recta final ubicada al passeig marítim de la mateixa localitat que donarà el tret de sortida a la prova. Més enllà de les virtuts del recorregut, que compleixen els paràmetres internacionals, tot apunta que seran els africans, un cop més, els que lluitaran per endur-se el triomf.

Noms com el d’Stehpen Kiplimo i Elicky Kipchoge Mase en categoria masculina i Sally Jemutai Kimaiyo en la femenina són els clars favorits per guanyar la prova. Els tres kenians compten amb bons registres i diversos triomfs en proves menors i arribaran a Eivissa amb l’objectiu de millorar els seus temps. L’organització confia que la presència d’altres atletes com el marroquí Hassane Ahouchar (millor marca personal dels participants amb 2:08.47) serveixi per afavorir un ritme alt i una primera marca potent que exerceixi de reclam en futures ocasions de la prova.

Neix la marató d’Eivissa i ho fa acompanyada d’una cursa de 12 quilòmetres amb vocació d’aplegar encara més gent. Triomfarà el nou esdeveniment a l’illa que no para de créixer esportivament?

Hassane Ahouchar, vencedor de la marató de Copenhaguen el 2015
Hassane Ahouchar, vencedor de la marató de Copenhaguen el 2015