L’anhel de llibertat arriba en forma de relleus a les presons espanyoles

3 minuts de lectura
Els presos polítics catalans reben una nova mostra de suport per part d’esportistes que reivindiquen la seva llibertat.

Aquest dilluns 30 d’abril a primera hora del matí un nombrós grup de persones s’ha plantat davant el recinte d’Estremera i Soto del Real abans de fer-ho a Alcalá-Meco, la parada final d’un projecte esportiu i solidari de Correm per la Democràcia que ha organitzat una cursa de relleus de 860 quilòmetres amb desenes de corredors implicats.

Divendres al matí els participants més mediàtics (Núria Picas, Arcadi Alibés, Empar Moliner) van formar part del primer relleu de KMS per la Llibertat amb dues recepcions inicials davant el Parlament de Catalunya, amb un acte al costat dels familiars dels presos, i també davant l’Ajuntament de Barcelona. A partir d’aquí, l’inici d’un repte tan ambiciós com ben organitzat.

Amb 16 sectors programats, KMS per la llibertat ha necessitat la participació de 20 corredors en cadascun dels trams, que s’han anat rellevant en grups de 4. Una vegada coberta una distància d’entre 10 i 13 km quatre nous participants han baixat d’un dels vehicles de suport per fer el relleu. Aquesta metodologia s’ha anat repetint successivament fins al final de cada sector, on tots els participants han estat retornats al punt on han començat, després d’haver passat el testimoni a un altre grup de 20. Un repte logístic ben resolt pels organitzadors, que no s’han trobat cap impediment per tirar endavant durant el recorregut.

En els primers trams en territori català diversos pobles van organitzar concentracions de suport als corredors participants, ampliant el cercle solidari de la mateixa iniciativa:

La resta de trams, des d’Aragó fins a Madrid, s’han anat completant en solitari amb els grups previstos inicialment:

Finalment, aquest matí s’ha materialitzat l’arribada dels corredors, caminant en el darrer tram, fins a les presons espanyoles. Un darrer tram que han fet escortats per la Guàrdia Civil amb molta emotivitat i amb una roda de premsa davant les presons que ha anat acompanyada d’un altre gest que transcendeix l’esport.

Llibres per als presos

La iniciativa esportiva ha anat acompanyada, en l’acte final davant les presons madrilenyes, per l’entrega d’un llibre creat especialment per a l’ocasió pels mateixos esportistes i amb pròleg del periodista Antoni Bassas. Avui mateix Raül Romeva, Oriol Junqueras, Josep Rull, Carme Forcadell, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Jordi Sánchez i Jordi Turull rebran els seus exemplars de solidaritat.

Db41xKnXUAEDDkL

Diversos presos ja ha expressat el seu agraïment per la iniciativa a través de les xarxes socials:

Els presos polítics també han expressat la seva gratitud pel repte completat aquest mateix cap de setmana a la muntanya de Montserrat, amb una cadena humana amb milers de persones portant les seves fotografies fins al punt més alt del Cavall Bernat:

La comitiva arriba a Alcalá-Meco

Després de passar per Estremera i Soto del Real, aquest dilluns a la tarda KMS per la Llibertat ha completat el seu trajecte amb l’arribada a Alcalá-Meco, la presó on estan tancades Carme Forcadell i Dolors Bassa. Un dels fills de Bassa, per cert, ha participat en el relleu cap a la presó madrilenya

DcCUVIrW0AA6nO0