La dura desqualificació de Mari Carmen Paredes

1 minut de lectura
Aquest cap de setmana Londres ha acollit una marató molt rellevant per a les aspiracions dels atletes paralímpics.

Mari Carmen Paredes havia treballat de valent per poder competir a Londres. La cita britànica feia mesos que estava marcada al seu calendari esportiu i vital com a objectiu de temporada i cap dels impediments previs va impedir que diumenge s’enfilés al podi en la seva categoria T12 femenina.

La cursa va ser intensa i va comptar amb el domini de la japonesa Misato Michshita, que va completar el recorregut en 3:06:18. Per darrere seu la brasilera Edneusa de Jesús Santos va entrar en segona posició i Mari Carmen Paredes va aconseguir el tercer lloc i una meritòria medalla de bronze que, a més, li garantia la plaça per als Jocs Paralímpics de Tòquio de l’any vinent. Tot l’esforç dut a terme per a la veterana corredora de 57 anys i el seu company i guia Lorenzo Sánchez, de 60, es veien recompensats de la millor manera possible. Malauradament, l’alegria va durar poc.

Poc després Paredes i Sánchez van rebre una visita dels comissaris de la cursa que els anunciaven que havien estat desqualificats. Una decisió basada en una acció irregular ja al final de la prova, superat el quilòmetre 40, i que els deixa sense medalla i sense plaça olímpica. El motiu? El guia va avançar-se a la posició de la corredora a pocs metres de la meta mentre esprintaven per intentar caçar la medalla de plata. Una acció prohibida pel reglament i un gerro d’aigua freda que Lorenzo Sánchez ha explicat al diari Marca: “Les imatges són les que són i se’m veu al davant, però hi ha una part humana que tothom hauria de contemplar. Haurien de ser més flexibles, és una injustícia“.

Mari Carmen Paredes en acció a Londres el 2017, quan es va penjar la medalla de plata

Fa només cinc setmanes una lesió als isquiotibials va frenar la preparació de Mari Carmen Paredes, que va haver de lluitar de valent per arribar a Londres en les millors condicions possibles. Físicament destrossada, Paredes va patir com mai per arribar fins a la línia de meta lluitant entre les millors després de remuntar i acabar la cursa amb una immensa alegria.

Després de la decepció majúscula, caldrà veure si el duo tindrà forces per fer un darrer intent a través de la Copa del Món per aconseguir la plaça olímpica, que s’ha complicat moltíssim. El somni d’acomiadar una llarga carrera esportiva als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 està en entredit.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!