La cita atlètica de l’any

2 minuts de lectura
L’atletisme funciona, amb el calendari a la mà, al revés que la resta d’esports. Quan la canícula es fa més evident i la majoria de disciplines pleguen veles –o estan de pretemporada, fins i tot– les atletes saben que ha arribat el seu moment. El pic de forma estival truca a la porta i això vol dir grans cites i grans marques. I s’ha d’aprofitar.

Aquest és el propòsit, un any més, de la que és la cita atlètica de l’any a casa nostra: el Míting Ciutat de Barcelona. Una competició de dia que torna a ser l’esquer perquè compareguin des de figures internacionals als millors especialistes catalans i estatals. El Míting Ciutat de Barcelona es disputarà a l’Estadi Municipal Joan Serrahima, a Montjuïc. Serà aquest dimecres, 17 de juliol i com a dada més curiosa cal dir que tindrà una participació més internacional que mai abans, amb atletes de tots cinc continents del planeta.

Barcelona 11/07/2018. Estadi Municipal d’Atletisme Joan Serrahima, 21è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. MIGUEL LÓPEZ MALLACH per Fosbury.cat

Mig fons i fons, el més granat

Totes les proves del Míting tenen la seva grapa però repassant la llista d’inscrits és normal que l’aficionat pugui tenir predilecció pel mig fons i el fons. I hi ha motius per esperar amb candeletes les proves reines de la trobada. En els 5.000 metres, per exemple, hi ha confirmada la presència de Fernando Carro, que recentment va realitzar el rècord d’Espanya de 3.000 m obstacles a Mònaco. A la mateixa prova està prevista la presència d’Antonio Abadia i Ayad Lamdassem, amb una gran participació d’atletes africans encapçalats pel kenyà Josphat Kiprono, atleta sub 13 minuts a la distància.

La prova dels 1.500 m tornarà a ésser una de les més interesants de la reunió atlètica amb la presència de l’Abdessamad Oukhelfen, recent medallista europeu sub23 a la prova dels 5.000 m a Gavle, Suècia. També Kevin López i Llorenç Sales i una bona representació internacional encapçalats pel marroquí Fouad el Kaam i el kenyà Kumari Taki.

Altres al·licients

A la cursa dels 400 metres, destaca la presència de Lucas Bua i Samuel García, amb rivals internacionals com Nery Brenes, Costa Rica, campió mundial indoor l’any 2012.
En salt de llargada gaudirem de la presència del recent subcampió d’Europa sub23, Hèctor Santos, així com també la d’Eusebio Càceres.

Mechal, als 800

L’Adel Mechal disputarà en aquesta ocasió la cursa dels 800 metres, amb presència d’atletes de gran prestigi com Ayanleh Souleiman, Djibouti, campió del món en pista coberta en Sopot’14 i medalla de bronze al mundial de Moscou’13, que tornarà al Serrahima desprès de que va ser una de les estrelles del míting de 2015 on va protagonitzar la millor marca mundial de l’any en aquest moment.

En perxa destaquen Dídac Salas i Igor Bychkov en categoria masculina i Mònica Clemente i Andrea San José en la femenina.

Barcelona 11/07/2018. Estadi Municipal d’Atletisme Joan Serrahima, 21è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. MIGUEL LÓPEZ MALLACH per Fosbury.cat

Alt nivell també en femení

Seguint amb dones, la cursa dels 200 metres comptarà amb les catalanes Estela García i Cristina Lara amb la presència d’atletes de prestigi com la bahamiana Salwa Eid Nasser. Als 800 metres la Zoya Naumov tindrà una interesant cursa amb un gran nombre d’atletes de nivell com les etíops Gudaf Tsegay i Mahlet Mulugeta, ambdues amb registres acreditats inferiors als dos minuts.

Als 1.500 metres destaca la participació d’Esther Guererro i Solange Pereira. La Fatima Diame participarà en la prova de salt de llargada.