Kipchoge corre la marató més ràpida de la història sense assolir el repte “breaking2”

Just durant la setmana en què el debat sobre els rècords de l’atletisme s’ha posat sobre la taula, Nike ha portat l’ésser humà a córrer més ràpid que mai una marató amb un registre no homologable per la IAAF.

kipchogebreaking2

Fa mesos que la multinacional va anunciar un repte històric que es va concretar en el projecte “Breaking2”, que ha omplert milers de pàgines de mitjans d’arreu del món qüestionant-se si era possible que algú corrés una marató per sota les dues hores i fins a quin punt el projecte dels nord-americans es podia equiparar en l’atletisme tradicional.

El cert és que Nike acaba de fer una de les campanyes de màrqueting més bèsties, completes i exitoses de la història. En pocs mesos ha demostrat que és capaç de plantejar-se un repte descomunal (el rècord del món actual el té Dennis Kimetto en 2 hores, 2 minuts i 57 segons) i disposar de tots els mitjans tècnics per a fer-lo possible. Un equip de recerca científica, de fisiòlegs, de nutricionistes, de psicòlegs, de preparadors físics… i de localitzadors, és clar. Van optar per escollir el circuit de Monza, a Itàlia, i adaptar-lo a un circuit de 2,4km amb condicions meteorològiques perfectes, un asfalt impecable i llebres rotatòries per marcar el ritme, amb estrelles com Bernard Lagat conformant un equip d’assalariats d’autèntic luxe.

Després d’un procés de selecció brutal, tres dels millors maratonians del món van ser contractats per posar-se a disposició de Nike i fer història. Eren Eliud Kipchoge, Zersenay Tadese i Lelisa Desisa. Durant els darrers mesos, han estat sotmesos a un programa minució de preparació dissenyat des de la seu de la companyia nord-americana. I no han decebut: aquest dissabte 6 de maig Kipchoge ha corregut la marató en 2 hores justes i 25 segons. Només 25 segons per sobre la bajanada plantejada fa pocs mesos, si fem cas del temps oficial de la prova (han corregut versions de 2:00:23, 2:00:24 i 2:00:26).

2 minuts i 32 segons més ràpid que qualsevol altre intent de la història de l’atletisme. El rècord no serà homologat, però el “Breaking2” ha demostrat que en condicions òptimes i fora de la competició es pot córrer més ràpid que mai.

El temps de pas de Kipchoge per les diferents marques quilomètriques ha estat el següent:

5k: 14:14

10k: 28:21

15k: 42:34

20k: 56:49

25k: 1:11:03

30k: 1:25:20

35k: 1:39:37

40k: 1:54:04

Mai abans un intent fallit havia ofert la millor propaganda de la història

Mai abans un intent fallit havia ofert la millor propaganda de la història

Ja tenim aquí la Fosbury 34!