Esther Guerrero bat el rècord espanyol dels 2.000 metres

1 minut de lectura
Aquest dimarts al vespre la Garrotxa ha sigut l’escenari d’un rècord estatal d’atletisme assolit per un ampli marge de temps.

Ja fa temps que Esther Guerrero s’ha convertit en una de les millors atletes del nostre país. Vigent campiona d’Espanya als 1.500 en pista coberta i a l’aire lliure després de fer el salt des de la seva distància clàssica dels 800 metres llisos, la banyolina ha acostumat els aficionats a donar-ho tot en cada cursa i a oferir un gran rendiment a les cites claus de cada temporada. Valenta a l’hora de córrer, sovint al capdavant de les curses, Guerrero és d’aquelles esportistes a les que és fàcil animar i encoratjar en plena competició. També aquest dimarts, en plena conquesta de la plusmarca dels 2.000 metres llisos.

Des d’abans dels Jocs de Rio de Janeiro la migfondista entrena de forma habitual a Olot, a la pista d’atletisme més singular dels Països Catalans. Una pista premiada en arquitectura i que val la pena visitar fins i tot si no practiqueu esport habitualment. Una instal·lació immersa en un paratge natural, amb zona boscosa inclosa al mig de la pista però amb tots els ets i uts per ser un espai reglamentari per a la pràctica atlètica. Una pista que també coneixen bé els aficionats al rugby que han jugat alguna vegada a Olot.

En aquest escenari majestuós Guerero ha batut el rècord d’Espanya dels 2.000 metres llisos, una distància poc habitual però amb una plusmarca que ostentava Julia Vaquero des de 1996 (5:47.81). 24 anys més tard l’atleta de Banyoles ha millorat el registre amb molta solvència, amb una marca final de 5:41.30. La catalana ha corregut més de sis segons més ràpida que Vaquero i aconsegueix d’aquesta manera una marca de prestigi en un estiu estrany sense competicions d’alt nivell. Podeu reviure la cursa des del nervi dels seus companys a través d’aquest vídeo:

Humil com sempre, Guerrero s’ha mostrat sorpresa a l’acabar la cursa. Estava convençuda que podia batre el rècord en un repte anunciat ja fa uns quants dies i que havia generat certa expectació, però “en cap cas superar-lo per set segons!“. Sens dubte, una llàstima que enguany la temporada no ens permeti gaudir del que probablement és el millor moment de la trajectòria esportiva de la banyolina. Tant de bo l’any vinent els Jocs de Tòquio puguin tirar endavant i allà la catalana pugui seguir fent passes de gegant en una disciplina sovint força més hostil que l’ambient que hi havia avui a Olot. De moment, ja és plusmarquista dels 2.000 metres a l’estat espanyol. Una bona recompensa a la feina feta durant l’any de l’asterisc.