El prodigi Duplantis ja és plusmarquista mundial

2 minuts de lectura
La temporada d’atletisme en pista coberta ha viscut aquest dissabte el seu moment més estel·lar a Polònia.

Fa uns dies el saltador suec Armand “Mondo” Duplantis va quedar-se amb la mel als llavis amb un assalt quasi perfecte al rècord del món del salt de perxa de Renaud Lavillenie. El saltador francès era l’únic de la història en haver superat les mítiques marques de Sergei Bubka als 90 i l’any 2014 va aconseguir un salt memorable de 6.16 metres a Ucraïna, precisament al país d’origen del millor perxista de la història. El colze dret de Duplantis, a Düsseldorf, li va fer una mala passada quan va fer l’atac als 6.17:

En un moment de forma extraordinari i en progressió contínua des que va començar a assolir rècords mundials de la seva categoria abans d’arribar als deu anys, el suec no ha desaprofitat una segona oportunitat en un míting celebrat aquest dissabte a Polònia. Allà ha demostrat que el seu salt d’Alemanya no va ser casualitat i que el rècord el tenia a les seves cames. En el seu segon intent ha protagonitzat una embranzida majestuosa i una execució impecable per superar el llistó situat en sis metres i disset centímetres. Armand Duplantis ja pot dir que ha saltat més amunt que qualsevol altra persona al llarg de la història de l’atletisme:

L’or olímpic, el proper objectiu del suec

Amb només 20 anys Duplantis es reafirma com el gran talent del salt de perxa mundial. El suec nascut als EUA i de família 100% atlètica ha rebut la felicitació de Sergei Bubka via xarxes socials i ara té el gran repte de seguir creixent allà on ningú més ha estat capaç de fer-ho. D’entrada, Duplantis necessita avalar la seva potència, tècnica i talent amb un títol de campió mundial que fa uns mesos a Doha no va poder assolir en ser superat a la final pel nord-americà Sam Kendricks amb un salt igualat de 5.97 metres.

Campió d’Europa absolut el 2018 amb el rècord mundial sub 20 (6.05 metres), Duplantis farà el seu debut olímpic a Tòquio aquest estiu amb la convicció que pot guanyar la medalla d’or en el millor escenari possible. Fa quatre anys, mentre Lavillenie i Kendricks al·lucinaven amb la final del brasiler Thiago Braz da Silva, Duplantis aconseguia la seva millor marca (i rècord mundial dels 16 anys) en 5.49 metres. Sens dubte, el del suec és un dels cicles olímpics més fulgurants que es recorden en l’atletisme del segle XXI.

El 2017 a La Fosbury titulàvem: “Mondo Duplantis: el futur del salt de perxa“. Tres anys després el suec ja és present i història d’aquest esport.