Barshim continua perseguint el rècord de 1993

1 minut de lectura
Fa pràcticament 4 anys a La Fosbury ens fèiem ressò del primer intent de Mutaz Essa Barshim per superar el rècord del món de Javier Sotomayor.

El 2014 va ser l’any de l’eclosió definitiva del saltador asiàtic. Pocs mesos abans havia superat el llistó dels 2.40 metres per primera vegada a la seva carrera i durant tot l’any va donar mostres d’anar millorant fins al punt de saltar 2.43 metres en un duel preciós davant l’ucraïnès Bondarenko. Amb un llistó que va passar dels 2.44 als 2.46 per estratègia de competició, Barshim va estar a punt de donar la campanada en el seu primer intent i va saltar força menys en els dos intents finals.

Des d’aquell primer intent que va aixecar una enorme expectació Mutaz Essa Barshim s’ha convertit en un saltador d’elit intractable. Dominador clar a la lliga dels diamants cada temporada i amb una millora notable en les grans competicions (el seu taló d’aquil·les clàssic) fins al punt de guanyar la plata als Jocs de Rio i la medalla d’or, la primera en un campionat del món a l’aire lliure, l’estiu passat a Moscou. Concentrat cada cop més en els títols, ha superat els 2.35 metres amb regularitat en els escenaris més imponents i aquest dilluns ha aconseguit una proesa insòlita: superar per sisena temporada consecutiva els 2.40 metres!

L’èxit l’ha assolit a Hongria, al míting de Székesfehérvár, on els espectadors han gaudit d’una de les grans actuacions d’aquest 2018 i de tres nous intents per batre el rècord mundial. Apujant el llistó dels 2.40 directament cap als 2.46, l’atleta de Qatar ha demostrat un cop més que té cames i tècnica suficient per superar el mític rècord del cubà Javier Sotomayor. Una setmana després de celebrar el seu 27è aniversari, Barshim s’ha quedat a les portes d’una plusmarca històrica. Es pot comprovar en aquest primer vídeo penjat a les xarxes socials, malgrat les dificultats per veure el llistó, que triga una mica més del compte en anar a terra… el tronc ja l’havia superat!

Periodistes presents a l’estadi indiquen que després de fer els tres intents Barshim hauria notat molèsties físiques, tot i que tot sembla indicar que es tracta d’un simple peatge d’un dia després d’un esforç físic tan bèstia.

Un “rècord” singular

Sigui com sigui, el qatarià no ens deixa de sorprendre. Aquest mes de juny ens ha regalat un dels vídeos de l’any: un salt de 2.15 metres fent les clàssiques tisores! Una bestiesa brutal que ens deixa, senzillament, bocabadats: