/

Una atleta de 100 anys estableix un nou rècord del món dels 100 metres

1 minut de lectura

El que va passar aquest cap de setmana és una d’aquelles històries que uneixen esport i superació: Ida Keeling va establir un nou rècord mundial dels 100 metres, pocs dies abans del seu 101 aniversari, deixant el cronòmetre en 1 minut i 17 segons. I no va quedar aquí, just després de saber que havia fet el rècord ho va celebrar amb un parell de flexions.

Ha estat meravellós“, va dir als reporters després de la cursa. “Estic molt feliç d’oferir a tota aquesta multitud un bon exemple del que es pot si es vol“. La filla de Keeling, Shelley Keeling, va introduir a la seva mare en la seva primera carrera als 67 anys per ajudar-li a superar l’assassinat de dos dels seus fills. Després de la seva primera cursa, de 5 km a través de Brooklyn, Keeling va trobar que córrer li oferia un alleujament. “Em vaig treure tots els mals records, l’estrès“, explica.

Des d’aleshores ha viatjat per tot el món per competir i té diverses marques mundials, incloent el temps més ràpid entre les dones americanes de 95 a 99 anys en la cursa de 60 metres. Keeling diu que els seu secret de la longevitat és una dieta de llavors i verdures, una hora d’exercici cada dia i una estricta política d’autosuficiència que va aprendre durant la Gran Depressió.

Sens dubte el seu exemple pot inspirar a molta més gent. “Veiem a tantes persones grans assegudes sense fer res … No és el meu estil. El temps passa però continuo corrent“, diu. “Estima’t, fes el que hagis de fer i el que vulguis fer. Menja perquè és sa, no pel gust, i fes exercici almenys un cop al dia“, recomana. A ella li va bé!