Sant Adrià de Besòs acull la Copa Europea de Karate Kyokushin

1 minut de lectura

Aquest dissabte 8 d’abril la localitat barcelonina és l’escenari d’una gran competició de Kyokushin, una modalitat del karate. Cita internacional amb molts esportistes de casa nostra.

kataunification1

Amb 40 milions de practicants arreu del món, el Kyokushin Kai és un estil japonès de karate amb més de 60 anys d’història. Fundat per un dels grans herois de les arts marcials japoneses, Masutatsu Oyama, busca la millora personal a través del control del cos i la ment i és una eina per maximitzar l’eficàcia durant els combats. La llegenda d’Oyama (protagonista de pel·lícules, dibuixos animats o videojocs) ens narra els seus entrenaments durs, meditant sota els cascades fredes, lluitant contra animals salvatges, trencant arbres i pedres del riu amb les seves mans i llegint llibres clàssics de les arts marcials basats en la filosofia zen. 12 hores cada dia de l’any d’activitat física per convertir-se en un lluitador de fama mundial.

Lluny de les proeses d’Oyama, el Kyokushin és una de les arts marcials que manté un programa exigent d’entrenaments. Disciplina molt popular en alguns països asiàtics, ha fet forat en les arts marcials  en la seva vessant esportiva, marcada per les distàncies curtes, els cops de puny al cos, l’ús de genolls i les puntades de peu altes durant els combats. Aquesta és la disciplina que omplirà el pavelló. Si us en voleu fer una idea, podeu veure un recull d’imatges del campionat del món de fa dos anys

https://www.youtube.com/watch?v=EMIXMhVd3Sw

Més de 300 esportistes a La Mina

Aquesta és la xifra que fa preveure una cita de primer nivell al Poliesportiu de La Mina de Sant Adrià de Besòs. 300 esportistes de categories diverses (des dels 12 anys fins als sèniors), en modalitats de kata i kumite, i procedents de més de 20 països. La competició, que depèn de la Karate World Kyokushin Budokai (WKB), ha estat organitzada pel Shihan Daniel Sánchez, director de l’Escola de Karate Dojo de Sabadell i comptarà amb la presència de tots els membres del Comitè Internacional, inclòs el seu president i fundador Hanshi Pedro Roiz. Tota la informació del torneig la trobareu a la web oficial de l’esdeveniment.