El mil·lenari West Brestling, en acció

1 minut de lectura
El fotògraf Jordi Vilas segueix a Corea del Sud retratant un dels esdeveniments més espectaculars del calendari esportiu mundial com és el Campionat del Món d’Arts Marcials. De la mà de les seves fotografies, a més, ens podem fer una idea de les diferents disciplines que s’hi disputen.

Avui coneixem què és el Belt Wrestling. Som davant un dels esports de lluita tradicional més antics de tots els que es practiquen arreu, d’arrels mil·lenàries. L’objectiu dels participants és intentar batre als rivals lluitant amb un cinturó.

Una disciplina curiosa

En la lluita de cinturó, l’objectiu principal per als homes i les dones lluitadores és carregar el rival a l’esquena (una victòria pura) mitjançant l’ús de qualsevol de les accions que es permetin a l’esport un cop assumida la posició inicial.

Les tècniques permeses són: llançaments i retirs, simples o amb gir, des d’una posició de peu fixe mitjançant una mà de dues mans sobre el cinturó de l’oponent. Està estrictament prohibit agafar l’oponent per sota de la línia del cinturó, ni trepitjar-lo o utilitzar les cames activament sobre el seu oponent per realitzar qualsevol acció, a excepció de l’ús d’una cama doblegada quan l’oponent està a l’aire.

Les millors fotos del West Brestling al Mundial, per Jordi Vilas