El primer de sis: Sergi Mingote fa el cim al Broad Peak

1 minut de lectura
Primer atac al cim, primer èxit de l’expedició liderada per Sergi Mingote

No ho ha tingut gens fàcil Sergi Mingote per començar amb bon peu l’ambiciós projecte per aconseguir dos rècords Guinness de l’alpinisme en menys d’un any. El de Parets del Vallès vol fer sis cims de més de 8.000 metres en menys d’un any (un repte que mai ningú s’ha plantejat abans) i ja en té un al seu sarró: el Broad Peak és el primer èxit, que arriba després d’haver ofert la seva cara més dura en les darreres setmanes.

Vols llegir l’entrevista que li vam fer a Sergi Mingote abans d’iniciar el repte 3x2x8000? Llegeix-la aquí!

L’exigència de l’expedició ha estat molt alta, amb un dels tres alpinistes havent de plegar abans d’hora (Pep Vega) i amb un atac al cim després de més d’un mes d’espera i preparació en forma de duo però amb un únic membre al pic de la muntanya del Pakistan: Lluís Cortadellas va haver de fer marxa enrere a mitja ascensió. Sigui com sigui, Sergi Mingote va poder completar el primer dels sis vuit mil aprofitant una finestra de bon temps que es va fer esperar més del compte.

Tal com mostra el vídeo, les nevades havien estat molt intenses en les darreres setmanes i havien frustrat els intents d’ascensió programats prèviament. De fet, altres expedicions han optat per renunciar a intentar l’ascens ateses les dificultats que oferia la muntanya, on també hi ha hagut accidents durant aquest mes de juliol. Després de 12 hores de pujada constant, Mingote va poder celebrar el cim i iniciar ràpidament el descens per anar desfent el camí. Una simulació permet veure el traçat que va seguir l’alpinista català:

Proper repte: K2

Sergi Mingote ja ha començat a preparar el proper repte, que afrontarà de forma quasi consecutiva, sense abandonar la zona, al K2, un dels pics més complicats del planeta i on ja parteix amb l’aclimatació en altura duta a terme aquestes setmanes des del peu fins als diferents camps del Broad Peak.

Mentre inicia el trasllat d’una muntanya a l’altra, el vallesà ha aprofitat les xarxes socials per agrair el suport rebut durant aquesta primera expedició, amb un missatge destinat especialment a l’associació APINDEP, que tenyeix de solidaritat i d’inclusió els seus reptes esportius: