Gerard Descarrega fa el cim del Mont Kènia

1 minut de lectura
El doble medallista d’or de 400 metres en la categoria T12 corona el cim més alt que ha fet fins ara en el marc del projecte Cims a Cegues

A Gerard Descarrega li van detectar una retinosi pigmentaria quan era un nen i va anar perdent la visió progressivament fins que amb 18 anys va quedar cec. Enamorat de l’esport, és doble campió paralímpic de 400 metres llisos -a Rio 2016 i a Tòquio 2020- el de la Selva del Camp té una altra passió, l’alpinisme. El tarragoní, juntament amb la resta de l’expedició formada per Xisco López, Félix Berg i Òscar Cadiach van coronar el Pic Nelion del Mont Kènia (5.188 metres) a finals del mes de març.

Amb el seu projecte Cims a cegues ja havia pujat l’Aneto i el Mont Blanc, i aquest cop també hi havia un vessant solidari en el repte, ja que van donar material a la comunitat cega de Kènia. Descarrega s’ha convertit en la primera persona sense visió en coronar el cim que dona nom al país africà i és que com bé diu “la ceguesa és una condició, però no una limitació”.

 

L’equip va fer la pujada sense gaire complicacions, però de baixada es van trobar molt mal temps, amb llampecs, trons i calamarsa que van fer el repte encara més difícil. El proper objectiu del tarragoní és l’Huascarán al Perú, de 6.768m i el seu somni és assaltar un 8000 després del Jocs de París el 2024.

També vol batre el rècord del món de 400 llisos a l’estiu, per fer-ho haurà de córrer per sota de 49:82. La cirereta hauria estat aconseguir-ho al campionat del món d’atletisme paralímpic que s’havia de disputar a l’agost al Japó, però l’ajornament del campionat no impedirà a l’atleta de provar-ho en alguna altra prova o control.