Adéu als selfies esquiant, arriben els drons fotògrafs

L’estació suïssa de Verbier 4 Vallées permet als usuaris contractar un servei de dron per gravar-se durant el descens d’una de les seves pistes de freeride

Els drons, que segueixen automàticament als esquiadors, han estat dissenyats pel 3 vegades campió del món de freeride en snowboard Xavier de la Rue

Els selfies esquiant i les filmacions de tres minuts amb un pal de Gopro comencen a ser cutrillos. I molt vistos. Això sí, aquests videos de descensos espectaculars amb corbes perfectes sobre neu pols amb plans aeris de neu, això no ens cansa. Ens podem passar hores i hores mirant videos a les xarxes socials i pensant “tant de bo pogués ser jo”.

ski-resort-drones-downhill

Potser és per això que l’estació suïssa de Verbier 4 Vallées ho va tenir molt clar quan Xavier de la Rue, 3 vegades campió del món del Freeride World Tour, els va anar a veure amb un projecte molt innovador: l’Hexo +, un dron amb una càmara HD que permet l’autofilmació. El projecte l’ha explicat aquest matí Eric Balet, director general del grup Téléverbier al Congrés de Neu i Muntanya que s’està celebrant a Andorra. Aquest dron, que es controla amb un smartphone, està dissenyat perquè segueixi a un atleta durant una activitat esportiva, controlat a través d’un smartphone. Segons de la Rue: “Et poses el dron a la motxilla i quan arribes a un lloc que t’agrada el deixes anar i comences el descens perquè et filmi. Això et permet tornar als origens del Freeride, ja que no necessites un gran equip tècnic i grans mitjans audiovisuals que et segueixin. Ets tu sol, a la muntanya, amb el dron”. Sens dubte, aquest és un gran punt d’innovació per tots els esquiadors professionals, però què passa amb els amateurs?

Doncs precisament, si aquest hivern teniu la sort de ser un dia a l’estació de Verbier 4 Vallées podreu convertir-vos en Xaviers de la Rue per un dia i llogar un dron perquè us segueixi. A més del dron, el preu inclou un tècnic que ens ajudarà a utilitzar el dron, i ens muntarà un petit video que ens entregarà en 48 hores. Aquesta activitat només es realitza els divendres i en tres zones de l’estació reservades per l’espai dels drons. Així doncs, encara que el nostre estil esquiant sigui una mica patata, serem el “no va más” de videos de postureo a Instagram. Ara, és probable que ens ho haguem de prendre com un regal d’aniversari, perquè el capritxo costa 400 francs suïssos (uns 370€) per dia o la meitat si només el lloguem mig dia.

De fet, els drons a les pistes d’esquí ja s’havien llançat a Nova Zelanda el 2014, on l’organització de turisme de Nova Zelanda va llogar drons per poder fer “dronies” dels esquiadors, selfies de vuit segons en vídeo que s’enviaven als esquiadors per e-mail.

Ja tenim aquí la Fosbury 34!