Acaba el torneig NCAA de bàsquet: és temps de March Madness!

2 minuts de lectura

Com cada març, la temporada del bàsquet universitari NCAA arriba als seus playoffs estatals. Un autèntic quadre d’eliminatòries directes que portaran a la Final Four de Houston, que es disputarà del 2 al 4 d’abril.

Els playoffs s’agrupen de dues rondes a dues rondes en format de petita final a 4 i es van disputant a partir d’aquesta setmana, segons la zona geogràfica de les universitats en qüestió. Les quatre conferències són la South, la East, West i Midwest, i els campions de cada part del quadre disputaran la ja esmentada Final Four de Houston. Cadascuna d’aquestes eliminatòries a 4 es disputen a seus concretes, que es preparen per gaudir amb bogeria de l’espectacle del bàsquet universitari.

Print

 

Els favorits

En tot cas, anem per feina, i desvetllem els favorits (les universitats que s’enduen el seed 1  de cada conferència) per accedir a la F4.

  • South:

Kansas Jayhawks: Els de Kansas arriben amb el millor registre de tota la nació (30-4) i parteixen com els principals favorits. Els de Bill Self, després d’un discret 2015, arriben en plena forma al torneig de 2016. Subcampions el 2012, el seu últim títol, de tres, es remunta al 2008.

  • West:

Oregon Ducks: Universitat puntera principalment al football, els d’Eugene arriben al torneig NCAA amb un balanç de 28-6. Els Ducks no guanyen el títol nacional des de fa 77 anys, en la que ha estat la seva única participació en una Final Four. I tan sols en quatre altres ocasions més ha arribat a l’Elite Eight (la ronda que classifica per la final a quatre). És evident que els de Dana Altman busquen trobar al seu lloc a la història de la Universitat d’Oregon.

  • Midwest:

Virginia Cavaliers: L’altre “sorpresa” junt amb els Oregon Ducks que arriben amb un registre de 26-7. Amb el lideratge de Tony Bennett, els de Virgina han anat recuperant el rendiment i la importància a nivell nacional. Dels últims 5 anys, en quatre han arribat al torneig de la NCAA, intentant recuperar la glòria de la seva dècada daurada, els 80, on van arribar a dues Final Fours, tot i no guanyar-ne cap.

  • East:

North Carolina Tar Heels: No cal afegir gaires detalls dels de North Carolina, que arriben al torneig amb un registre de 28-6. Els Tar Heels, la mítica universitat d’on han sortit figures com Michael Jordan, són els favorits amb més solera, tot i que no guanyen la competició des del 2009. Precisament l’últim any que van arribar a la Final Four. Això sí, a nivell d’història, 5 campionats, 4 subcampionats i 18 participacions a la Final Four són una mostra prou sensible del seu potencial al món del bàsquet universitari. De fet, des de l’arribada de Roy Williams al 2003, només s’han perdut una sola edició del torneig NCAA.

KU's Frank Mason jumps into the arms of his classmates after the Jayhawks beat Oklahoma 109-106 in triple overtime Monday night, Jan. 4, 2016, at Allen Fieldhouse in Lawrence, Kan. (Rich Sugg/Kansas City Star/TNS)

Els “famosos” brackets

Si hi ha una tradició al voltant del torneig de la NCAA que aixeca autèntiques passions als Estats Units és la fer els brackets del torneig. No se’n salva ni el propi President Obama que, a més a més, resulta ser un gran aficionat al bàsquet.

Però, què és un bracket, us preguntareu. Doncs bé, la resposta és tan senzilla com el quadre amb les diverses eliminatòries del torneig de la NCAA fins arribar a la gran final. Així doncs, la gent fa els seus pronòstics des de la primera eliminatòria fins al vencedor final.

A la Fosbury no hem volgut ser menys i també ens hem animat a fer uns brackets, i com que volem que vosaltres també hi participeu us animen a que ho feu dins la nostra lliga. I per posar-hi un altre al·licient, si algun dels participants encerta tot el quadre, s’endurà una samarreta esportiva SPOR de regal.

Sense afegir res més, cliqueu aquí i registreu el vostre bracket dins la lliga “Bracket la Fosbury”. Encara teniu un parell de dies per fer-ho!

ncaa tournament