A Pesaro ha tornat la reina de la gimnàstica rítmica

2 minuts de lectura

Yana Kudryavtseva, actual campiona del món de gimnàstica rítmica, ha confirmat que continua sent la reina d’aquest esport. Per segon any consecutiu l’anomenada àngel amb ales de ferro s’ha emportat el títol del torneig després de ser la primera en tres dels quatre aparells. Mamun l’ha vençut en la prova restant, cèrcol, i s’ha situat en segona posició a la classificació general.

Degut a l’absència de Kudryavtseva a les finals per aparells per prevenir la lesió que pateix, el podi més alt l’han disputat la seva compatriota Margarita Mamun i l’ucraïnesa Ganna Rizatdinova, una de les poques gimnastes capaçes de competir contra l’equip rus. Mamun ha guanyat dos ors, mentre que els altres dos han sigut per Rizatdinova.

Gimnasta: Yana Kudryavtseva / Fotògraf: Olivier Aubrais
Gimnasta: Yana Kudryavtseva / Fotògraf: Olivier Aubrais

Melitina Staniouta també pertany a les millors del món, i en aquesta ocasió només ha guanyat un bronze a pilota, a més de dos quarts llocs a la final i un a la general.

Per últim, destaca la coreana Yeon Jae Son, que ha pujat al podi gràcies als seus exercicis de pilota, maces i cinta, on ha aconseguit un bronze i dues plates, respectivament.

Pel que fa a la representació espanyola, aquest cop només han competit Natàlia Garcia i Polina Berezina. Era el primer torneig al que acudia Garcia en tota la temporada, ha presentat tres exercicis nous, en els quals ha tingut força desequilibris i errors. Berezina ha sigut la millor classificada, finalitzant en 40è lloc, mentre que la Natàlia ho ha fet en 48è lloc en la general.

Cal destacar la participació de Dina Averina, membre de la Selecció Russa. En no competir la seva companya Yana, ha pogut entrar a les finals (el reglament només permet dues gimnastes de cada país a la final), realitzant un molt bon paper i assolint tres medalles de bronze a cèrcol, maces i cinta. Als seus 17 anys és tota una promesa i una bona candidata per a ocupar les primeres places del seu equip de cara al futur.

Pel que fa a la prova de conjunts, Itàlia ha aprofitat l’absència de Rússia i Espanya, que no han participat al torneig, i s’ha emportat els tres ors disponibles, relegant en segon lloc a Bulgària i a Israel en tercer. En la final del programa mixte, el podi ha sigut igual, amb 17.850, 17.600 i 17.550 punts, respectivament. En canvi, a l’exercici de 5 cintes, els medallistes eren els mateixos altra vegada, però aquest cop Bulgària i Israel han canviat d’ordre, quedant en 3r i 2n lloc.

La propera cita ja és el Preolímpic de Rio, del 22 al 24 d’abril, una competició clau per a totes aquelles gimnastes que es juguen la plaça per a aquests Jocs.