5 anècdotes esportives per explicar durant els àpats de festes

3 minuts de lectura

Lluny de voler que es parli de la situació política, des de la Fosbury us volem ajudar a fer més fàcils els dies de festa i els molts àpats familiars que hi ha. Per això us portem cinc anècdotes que us serviran per canviar de tema de conversa i polemitzar una mica de forma divertida. Som-hi!

1. Stenson es queda en calçotets per treure la bola del fang

stenson

12 de març de 2009. El golfista suec Henrik Stenson, número 7 del rànquing mundial, era al forat tres del CA Championship i volia assegurar el 5 (bogey). “Així que em vaig dir: tot fora!! Pantalons, barret, samarreta, mitjons. Només em vaig quedar amb les sabates i el guant“, va explicar més tard. “Com que és Miami i no portava el vestit d’aigua, no tenia altra sortida“.

Les imatges van donar la volta al món i va ser sancionat per transgredir l’etiqueta del golf. Això sí, Stenson no va desaprofitar l’ocasió per fer broma amb la possibilitat de convertir-se en un sex symbol: “Mai se sap. Potser aconsegueixo un contracte amb PlayGirl“, va dir. El suec va acabar la jornada amb (i no és broma) 69 cops. Estava tot previst.

2. La teoria de la conspiració de Jordan

Michael Jordan drives baseline
Una de les grans llegendes urbanes de la història de l’esport professional (que molts creuen que en realitat podria ser veritat) és que la primera retirada de Michael Jordan del bàsquet el 1993 no va ser un retir absolut, sinó una suspensió forçada provocada per la seva excessiva addicció al joc.

Abans de guanyar el seu tercer anell, Jordan va ser vist en un casino a Atlantic City el dia abans d’un partit final de la Conferència Est contra els Knicks de Nova York. És més, un amic anomenat Richard Cantons va afirmar públicament que Jordan li va pagar un milió d’euros en apostes relacionades amb el golf. Així que la rumorologia diu que el comissari David Stern va enviar a Jordan un missatge, però enlloc de fer-ho amb una suspensió va permetre que el seu millor jugador es retirés amb gràcia i tornés a jugar al cap de 18 mesos.

3. El K.O. que va caure des de les altures


La boxa va viure una de les històries més estranyes de l’esport un 6 de novembre de 1993. Riddick Bowe s’enfrontava a Evander Holyfield en la lluita pel cinturó mundial dels pesos pesats, a l’aire lliure al Caesar ‘s Palace. En el setè assalt els dos lluitadors van sortir de les seves cantonades a boxejar, van intercanviar alguns cops i de sobte, des del cel, un paracaigudista va caure a un costat del ring provocant l’angoixa i eufòria del públic assistent. L’home, equipat amb un motor propulsor, va patir la ira dels guàrdies i persones que es trobaven al combat rebent diversos cops.

Després de l’incident, la policia va identificar al subjecte com James Miller, de 30 anys, que va justificar la seva acció argumentant que es va llençardes d’un edifici i per error va calcular malament i va caure a la pista de combat. Un “fail” total.

4. Salim Sdiri, travessat per una javelina

Una història inusual i bastant perillosa es va viure el 2007, a la reunió d’atletisme de Roma, Itàlia. Salim Sdiri, saltador de longitud, es disposava a executar el seu últim salt, quan de sobte una javelina va caure i va impactar al seu cos. El culpable: Tero Pitkämäki, llançador finlandès qui en el seu llançament va ensopegar, fent arribar la javelina fora de la zona preparada. Miraculosament Salim no va patir complicacions en la seva ferida de 4 cm. i es va poder recuperar satisfactòriament de la lesió.

5. Andy Roddick va guanyar un partit amb una paella

rr

Andy Roddick, retirat el 2012, aprofita i aprofitava el seu temps fora de temporada per treballar amb la seva fundació benèfica. Amb aquesta organització ha jugat diversos tornejos amb altres jugadors, però de ben segur que el més curiós va ser el que va disputar el desembre de 2008 amb una paella com a raqueta. I atenció, va vèncer 7-4 a Chris Wetzel que va participar amb una raqueta normal!