15 esportistes que es postulen

3 minuts de lectura
Aquest diumenge sembla que s’acaba, per fi, l’intens cicle electoral amb les eleccions municipals i europees. Les primeres, les que serveixen per escollir les persones que seran batlles i que ostentaran regidories als futurs consistoris són cada quatre anys també el moment en què més esportistes formen part de les llistes. En llocs d’honor o de forma activa.

Tenir noms mediàtics que enganxen i puguin tenir tirada forma part dels manuals més bàsics dels partits que aspiren a tenir vots. No és pas que en la inclusió de noms notoris per aquest diumenge ningú s’hagi inventat la sopa d’all, sinó tot el contrari. I respon a la lògica de l’ascendència i importància que té l’esport i els esportistes i el potencial que hi veuen les estrategues electorals per convertir-los en referents també a l’hora de votar. I també s’explica –i no és un detall menor– pel fet que les persones esportistes són igual de ciutadanes que la resta, ni ho són més ni menys, i en certa mesura és sa i normal que es trenquin suposades bombolles i participin i se signifiquin políticament pels seus municipis.

Segures que algunes candidatures ens hauran passat per alt, des de la Fosbury hem fet el llistat d’esportistes a qui es podrà votar diumenge. Junts tots els noms, hom es pot imaginar una irreal llista electoral de l’esport dels Països Catalans si més no curiosa.

La llista d’esportistes candidates

1. Concha Montaner
La que va ser durant anys la millor saltadora de longitud de l’Estat espanyol és la número 4 de la llista del PSPV a l’Ajuntament d’Eliana.

2. Nacho Pascual
Aquest àrbitre professional d’handbol, un dels més respectats dins la mateixa Lliga Asobal passa per ser un dels puntals del PACMA, el partit animalista, a nivell estatal. És aspirant a l’Alcaldia de Girona.
3. Noelia Caballero.
Tot i que viu a Madrid per poder progressar i entrenar-se, és a la llista del PSC de Molins de Rei, el seu poble natal. Caballero és la gran esperança estatal en halterofília, un portent de 20 anys amb molt futur per davant en l’esport. I potser en la política també!

4. Jesús Ángel García Bragado
El veteraníssim marxador, que per cert ha dit que es retirarà el 2020 en els seus vuitens Jocs, també té llarga trajectòria política vinculada al Partit Popular. Torna a encapçalar les llistes dels populars al consistori de Sant Adrià del Besòs.

5. Roser Alegre
Aquesta jugadora de rugbi és la cap de llista i clara aspirant a l’alcaldia de Manresa al capdavant de la llista Fem Manresa. Aquesta llista és un cas quasi únic on conflueixen la CUP, EUiA i Som Alternativa.

6. Antonio García.
El lateral del Granollers, un dels talents més importants de l’handbol català de la darrera generació, forma part de la llista del PSC a La Llagosta.

7. Marina Fernández.
Que el seu nom no soni massa es deu a la falta de cultura esportiva. Com a gimnasta va guanyar l’or per equips al Mundial del 2013 i ara es presenta a Sabadell, amb moltes opcions d’entrar, a la llista de Ciutadans.

8. Jackson Quiñonez.
Aquest saltador de tanques extremadament veloç, referent estatal de l’especialitat i amb experiència olímpica, és un dels fitxatges del PSC de Lleida per retenir la Paeria.

9. Cristina Barceló .
Ha estat fins sis vegades campiona d’Europa d’hoquei patins amb el Voltregà. Ara fa el salt a la política. Més coneguda com a “Motxa”, és a la llista d’ERC a Vic.

10. Álvaro Ferrer

El jugador del Balonmano Granollers torna a ser les llistes després d’un primer mandat com a regidor del PSC que lidera Josep Mayoral, alcalde vallesà i fanàtic de l’handbol.
11.  Carlota Darner 
És la capitana del CB Igualada i és a la llista de Junts per Igualada. No és la única esportista de la llista neoconvergent a la capital de l’Anoia: també hi figura Elagi Deitg, porter del primer equip d’hoquei.
12. Berni Álvarez.
És l’entrenador del CB Tarragona, després d’acumular com a jugador experiència a l’ACB. Forma part de les llistes del PSC per les eleccions d’aquest diumenge.

13. Noe Jordana
La capitana del Girona de bàsquet, retirada l’any passat, és un dels suports mediàtics dels que ha fet gala la candidatura de Guanyem Girona.

14. Jordi Llopart.
El seués un dels noms irrepetibles, plata als Jocs de Moscou en marxa atlètica. És a la llista d’Unitat de Centre de Cant de Mar.

15. Rafa Flores
No és un nom gaire conegut, però té càrrec i paper. És seleccionador català de trail de la Federació Catalana d’Atletisme i és a la llista de Més Deltebre.