10 xifres que expliquen el Mundial de MotoGP 2015

1 minut de lectura

3 – El número de campionats de MotoGP que acumula Jorge Lorenzo (2010, 2012 i 2015). La xifra el situa en la desena posició en el rànquing històric de campions de MotoGP/500cc, empatat amb Kenny Roberts pare i Wayne Rainey.

5 Els punts de diferència entre Jorge Lorenzo (330) i Valentino Rossi (325). Curiosament, el mateix número de punts que van fer perdre a Rossi el Mundial de 2006 davant Nicky Hayden.

6 Les curses en les que Marc Márquez no ha puntuat. El de Cervera ha tingut un any molt irregular tot i aconseguir la victòria en cinc grans premis.

9 La diferència de punts entre els germans Espargaró. Pol Espargaró ha acabat la temporada en la 9a posició, amb 114 punts. El seu germà Aleix ha finalitzat 11è amb 105 punts.

16 – Els punts que ha sumat Nicky Hayden en tot l’any. El campió del món del 2006 ja fa molts anys que va deixar de competir per guanyar.

18 Les curses en les que Valentino Rossi ha puntuat, és a dir, totes. L’únic dels quatre grans (ell mateix, Lorenzo, Márquez i Pedrosa) que ho ha aconseguit encara que al final no li hagi servit per guanyar.

73 La baixa puntuació total que ha aconseguit Àlex Márquez a Moto2. El campió de Moto3 del 2014 no ha tingut una bona arrancada en el seu primer any a la categoria mitjana.

104 El número de punts que Miguel Oliveira li ha tret a Danny Kent en les darreres sis curses. Després del Gran Premi de Gran Bretanya, Kent s’ha desinflat al mateix ritme que ha crescut Oliveira, que ha estat a punt de pispar-li el títol de Moto3.

157 Els punts que ha aconseguit Jorge Navarro. El valencià s’ha reivindicat com un dels pilots de Moto3 que aspiraran al títol l’any vinent. Navarro ha finalitzat la temporada 7è, aconseguint quatre podis en les últimes cinc proves.

352 El nombre de punts que li han donat la victòria de Moto2 a Johann Zarco. El francès ha estat el pilot de les tres categories que més punts ha sumat i també el que més victòries ha aconseguit (8).