10 esportistes que han arruïnat la carrera per la seva actitud dins i fora el camp

4 minuts de lectura

1- Aaron Hernandez

Aaron Hernandez per Jack Newton from Austin, TX, USA - Hoodie Challenges. Disponible bajo la licencia CC BY-SA 2.0 vía Wikimedia Commons.
Aaron Hernandez per Jack Newton

L’exjugador dels Patriots era un dels 5 millors jugadors en la seva posició en la NFL i tenia un contracte de 40 milions de dòlars per 5 anys. El juny de 2013, però, la policia arrestà a Hernández i l’acusà de l’assassinat del nòvio de la seva cunyada, Odin Lloyd.

El 14 d’abril del 2015, després de dos anys de judici, Hernandez va ser sentenciat a cadena perpètua per l’assassinat en primer grau d’Odin Lloyd, sense dret a llibertat condicional.

 

2- Mike Tyson

Mike Tyson per Octal / Flickr
Mike Tyson per Octal / Flickr

Guanyador dues vegades del títol dels pesos pesats, la carrera de Mike Tyson està marcada per la polèmica. El 1992 Tyson va ser empresonat per violar una noia de 18 anys. El 26 de març d’aquell any va ser sentenciat a 10 anys, 6 a la presó i 4 de llibertat condicional. Va ser alliberat al març de 1995, després d’haver complert tres anys a la presó, tornant al ring aquell mateix any. L’any 2003 Tyson es va declarar en fallida després d’haver cobrat 30 milions de dòlars en algunes de les seves baralles i al voltant de 300 milions de dòlars en el conjunt de la seva carrera.

3- Dennis Rodman

"Rodman Lipofsky" by Copyright Steve Lipofsky Basketballphoto.com - http://www.basketballphoto.com/basketballindexz.htm. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.
Dennis Rodman per Steve Lipofsky Basketballphoto.com

Parlar de Rodman és fer-ho d’un dels millors jugadors de la NBA: Durant set temporades consecutives va liderar la classificació en rebots per partit, el rècord de la lliga, i va ser inclòs dins l’equip defensiu de l’NBA també en set temporades. Amb tot, la seva actitud fora de la pista el va marcar. Casat 9 dies amb Carmen Electra, va sortir amb Madonna, va ser lluitador professional i, fins i tot, una nit de desembre va ser trobat en un pàrquing a prop al pavelló The Palace of Auburn Hills assegut en una camioneta amb una arma carregada a la mà. En la seva autobiografia explica que va ser aquella nit quan va matar al vell Dennis i va néixer el nou. Quan era aChicago en menys de tres mesos va rebre dues demandes per assetjament sexual, ambdues amb origen en festes de Las Vegas. Tot un personatge que, qui sap si hauria pogut ser més gran.

4- Oscar Pistorius

Oscar Pistorius per Elvar Pálssonderivative - Coda.coza
Oscar Pistorius per Elvar Pálssonderivative – Coda.coza

L’atleta sud-africà va ser la primera persona amb pròtesis a les cames en participar d’uns Jocs Olímpics, els de Londres 2012. Malgrat tot, es va fer tristament famós quan, el 14 de febrer de 2013 la seva companya moria a la casa que compartien. En el judici posterior va ser declarat culpable d’homicidi culpós pel que estarà cinc anys en arrest domiciliari, estroncant la seva carrera esportiva.

5- Slobodan Jankovic

Slobodan Janković
Slobodan Janković

Jugador d’enorme talent, la seva carrera es va acabar un 28 d’abril 1993 en un partit de semifinals de la lliga grega quan els àrbitres van anul·lar una cistella seva  en assenyalar-li falta en atac. Jankovic va entrar en còlera per la decisió arbitral i es va clavar un cop de cap contra el suport de la cistella. La barra d’acer de suport el va lesionar a la columna i mai més tornaria a posar dret, ja que una lesió de medul·la espinal el va deixar tetraplègic per sempre. Si en vols saber més, en vam parlar a La Fosbury.

6- Gilbert Arenas

ArenasWizards
Gilbert Arenas per Keith Allison / Flickr

Si hi ha un jugador que hagi passat per l’NBA amb fama de problemàtic aquest és Gilbert Arenas. Tot i que que les lesions ja l’havien allunyat de l’estrellat les dues temporades anteriors, el moment més greu va ser el 24 de desembre de 2009, quan Arenas va amenaçar amb una pistola a Javaris Crittendon per un deute de joc al vestuari de l’equip, els Wizards. Aquesta acció va suposar que el suspenguessin fins a final de temporada. Malgrat tornar a les pistes no va aconseguir el nivell que tenia abans.

7- Mikel Goñi

Mikel Goñi per Orreaga Aranburu
Mikel Goñi per Orreaga Aranburu

Goñi II, que és com se’l coneixia professionalment, era un dels jugadors de pilota a mà més prometedors de finals dels 90. Amb una excel·lent tècnica, va guanyar el seu únic títol el 2001. El 2002, però, Aspe (l’empresa que li feia de promotora) el va retirar de la competició perquè no volia arriscar-se a que no passés el control antidopatge. Un any després la seva addicció a la cocaïna el forçà a entrar a un centre de rehabilitació. Més tard va tornar a la competició oficial però diferent escàndols (simular lesions, falta de forma, etc…) van fer que el 2009 es retirés definitivament.

8- Jack Clark

Jack Clark
Jack Clark

Jack Clark, estrella del beisbol que triomfà als Boston Red Sox a començament dels 90, es va arruïnar estant encara en actiu tot i tenir grans contractes signats. L’any 1992 debia gairebé set milions de dòlars per una sèrie de males decisions financeres. Després de retirar-se la polèmica no l’ha abandonat.

9- Riccardo Riccò

Ricardo Riccò per IPAFoto.nl
Riccardo Riccò per IPAFoto.nl

Després de flirtejar amb el dopatge en la seva etapa com a juvenil Riccò va tenir un debut prometedor amb el Saunier Duval en el ciclisme professional el 2005, amb una carrera ascendent que va tenir com a punt àlgid la segona posició al Giro d’Itàlia de 2008. El 2011 va ingressar en estat crític a un hospital després de practicar-se una autotransfusió de sang que el va deixar al llindar de la mort. Anomenat La Cobra, aquest prometedor ciclista italià va ser dues vegades suspès per dopatge, l’última amb una sanció de dotze anys.

10- James O’Connor

James O'Connor per Salman Javed - Flickr
James O’Connor per Salman Javed – Flickr

Aquest jove jugador de rugbi australià, que va arribar a ser capità dels wallabies, va veure com la seva afició al tercer temps i, més concretament a la beguda, li van truncar la carrera. L’any 2013, després d’un lamentable incident a l’aeroport de Perth, que el va fer acabar al calabós, la Unió Australiana de Rugbi (ARU) va decidir apartar el jugador de la selecció i del seu club, suspenent el seu contracte i enviant al jove talent a l’atur. Després d’això intenta aixecar el cap i aquesta temporada jugarà amb el Toulon francès. A veure si pot remuntar el vol.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!