La final europea de motos aquàtiques aterra a Catalunya El CN El Balís acull per primera vegada la final de l'AquaX Pro

Aquest cap de setmana el circuit de motos aquàtiques AquaX Pro arriba a la seva darrera cita. Per primera vegada Catalunya serà l’escenari de la final europea, que comptarà amb la participació d’una seixantena de pilots d’arreu del continent.

El Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres exercirà d’amfitrió d’una cita de primer nivell en l’àmbit dels esports de motor aquàtics el 14 i el 15 d’octubre. Dues jornades que aplegaran 60 esportistes i un bon grapat d’aficionats a les motos aquàtiques a les instal·lacions del club maresmenc, que programa competicions d’esprint i d’enduro en diferents modalitats. La temporada europea va començar a Normandia el primer cap de setmana de juny amb domini de pilots com Joseph Harvey, Thomas Batisse o Toni Luciano. Quatre mesos més tard les aigües catalanes determinaran els títols finals d’aquest 2017.

Jordi Tomàs celebra el títol estatal en categoria Spark / Facebook: Jordi Tomàs

Jordi Tomàs celebra el títol estatal en categoria Spark / Facebook: Jordi Tomàs

Entre els participants cal destacar la presència de Jordi Tomàs. El pilot d’Amposta s’acaba de proclamar fa pocs dies campió d’Espanya Spark després de guanyar totes les proves del circuit i vuit de les nou mànegues disputades. Tomàs ostenta en el seu currículum multitud d’èxits internacionals. El 2016, sense anar més lluny, va proclamar-se subcampió d’Europa en Spark i subcampió del món en Runabout GP2. En aquest darrer campionat d’Espanya, per cert, també van brillar altres pilots catalans com Roger Pujol i el júnior Joan Sevil.

Repercussió internacional al CN El Balís

L’organització de les finals europees és un repte per al CN El Balís, que en els propers mesos també acollirà el campionat del món de la classe Finn de vela en categoria màster. El president del club, Fran Ripoll, està convençut de l’èxit del campionat:

“Per nosaltres suposa un orgull i un repte albergar aquest campionat, ja que ens situa com un dels clubs de major importància a escala europea. Comptem amb unes instal·lacions nàutiques i socials de gran nivell, i esdeveniments d’aquesta magnitud ens permeten potenciar al màxim la nostra marca”

20229779_818264141672202_270860642579724148_o

Ripoll també considera un encert la proximitat de l’espigó del port i la platja amb el camp de regates, fet que permetrà gaudir al públic d’un “fàcil seguiment de les curses“. Una gran oportunitat per al club català per obtenir repercussió internacional i continuar creixent. Aquest club nàutic actualment compta amb més de 3.000 socis i un dels nombres de llicències federatives més gran del Mediterrani.