Catalunya debuta als World Sport Games

Els amants de l’esport popular estan d’enhorabona. Des d’avui i fins diumenge es disputa una nova edició dels World Sport Games, la cita amateur que uneix 4.500 esportistes de 37 països diferents a Riga, a Letònia. Allunyats de l’elit, sense límit d’edat i amb l’objectiu d’emprar l’esport com a eina de trobada, de coneixement, d’integració, convivència i tolerància, els participants disputaran competicions de tota mena amb esports coneguts arreu del món i d’altres que tenen un coneixement més local.

5249

Catalunya participarà per primera vegada en aquests Jocs amb un total de 32 esportistes que formen part dels Consells Esportius. D’aquesta manera, les competicions de natació, judo, tennis de taula, atletisme, tennis i bàsquet comptaran amb esportistes de casa nostra.

Els World Sport Games compten amb un programa divers que es modifica cada dos anys en funció dels esports que vol programar el país amfitrió. A Letònia, per exemple, hi haurà unes quantes disciplines no olímpiques amb presència al programa d’aquests dies: escacs, petanca, lluita a la platja o el mamanet, un esport creat per mares i per a mares amb algunes similituds amb el voleibol

Tortosa, preparada per rebre el testimoni de Riga

Els organitzadors d’aquests jocs són els integrants de la CSIT, la International Workers and Amateurs in Sports Confederation creada l’any 1913 a partir dels moviments obrers internacionals de principis de segle. Després de diverses refundacions i períodes d’ostracisme, va optar per obrir un nou espai esportiu d’àmbit internacional el 2008 amb la primera edició dels WSG.

Més enllà dels esportistes, la delegació catalana a Riga també comptarà amb una presència destacada de representants de les Terres de l’Ebre. Ells seran els encarregats de rebre el relleu de l’organització, que aquest mateix 2017 va confirmar Tortosa com la seu dels propers Jocs de 2019 per davant d’altres candidatures arrelades a Mèxic, Finlàndia o Israel. El 2019 localitats com Gandesa, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Deltebre o Móra d’Ebre també acolliran competicions dels World Sport Games.